IMG_0130 (Medium)ALBLASSERDAM – In 1968 zaten ze met elkaar in de examenklas van de Christelijke Mulo in Alblasserdam. 48 jaar later ontmoetten ze elkaar in het IJsclubgebouw aan het Kortland in Alblasserdam. 33 klasgenoten en drie leraren (Piet van Bruggen, Steven van Campen en Peter Dieleman) waren zaterdag aanwezig. “Na het elkaar herkennen en begroeten hebben we in een kring ons leven na het examen in een korte samenvatting uiteen gezet. Sommigen hebben een indrukwekkend leven achter de rug. De één werkt in verre oorden, de ander is dicht bij huis gebleven. Heel veelzijdig allemaal,” vertelt Maaike Tuijtel, die samen met Annelies Smit en Paula Stout in september startte met de voorbereidingen voor de reünie.

“Na de voorstelronde kwamen er hapjes en drankjes en gingen de gesprekken verder. Rond etenstijd kwam ‘Patatpret’ voorrijden en werd er ouderwets patat uit een zakje gegeten. Een ijsje toe was een logisch dessert.  Na de koffie werd het tijd om weer naar huis te gaan. Er moesten nog verre reizen gemaakt worden naar onder andere Zuid-Limburg,  Friesland, Zeeland, Gelderland enzovoort. We kunnen terug kijken op een heel geslaagde reünie,” besluit Tuijtel.

Foto’s: Peter Stam.

IMG_0126 (Medium) IMG_0130 (Medium)