Burgemeester allbasserdamALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam heeft afgelopen weekeinde aan twee mensen uit het Damdorp een horecaverbod opgelegd. Dat meldt Paans via Twitter. Beide personen zijn voortaan niet meer welkom bij de horecagelegenheden op de Dam in Alblasserdam. Hoe oud de personen zijn en wat de exacte aanleiding is voor het horecaverbod, is niet bekend. “In verband met de privacy van deze personen, communiceren we daar niet over,” laat Monique Boer, woordvoerster van de gemeente Alblasserdam weten.

Paans laat verder via Twitter weten dat een overlast gevende jeugdgroep wordt aangepakt. Het betreft een groep jongeren die doordeweeks bij het Makado en in het weekend op de Dam regelmatig voor overlast zorgt. Woordvoerster Boer licht toe: “De groep is goed in beeld. We gaan nu bekijken of deze jongeren zorg nodig hebben en of de ouders begeleiding kunnen gebruiken. Verder wordt de thuissituatie bekeken en in samenwerking met partners wordt bekeken wat voor zorg of ondersteuning de jongeren en de ouders nodig hebben.”