DSC_0103 (Medium)ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam werkt momenteel aan de aanleg van een vrijliggende fietsverbinding tussen Alblasserdam en Papendrecht. Deze fietsroute maakt onderdeel uit van de Beneden Merwederoute. Het eerste deel, tussen De Helling / Staalindustrieweg en de afslag naar bedrijvenpark Nieuwland Parc, is inmiddels klaar en eind vorig jaar in gebruik genomen.

De voorbereidingen voor de aanleg van de delen Hoogendijk, Kabelbaan en Edisonweg worden nu opgepakt. Zo worden de komende tijd worden metingen en sonderingen uitgevoerd. Omdat dit veelal in de berm gebeurt, heeft het verkeer op deze route hier niet of nauwelijks last van.

Informatieavond
Voor direct betrokkenen in dit gebied, zowel bedrijven als bewoners, organiseert de gemeente in juni een informatiebijeenkomst waar het voorlopig ontwerp van deze nieuwe delen van de fietsroute wordt besproken.  Belanghebbenden kunnen opmerkingen naar voren brengen die, waar mogelijk, in het ontwerp worden verwerkt. Na de zomervakantie volgt een tweede bijeenkomst waarin het ontwerp met de aanpassingen nogmaals wordt besproken.

Fietsgeleidesysteem Brug over de Noord
Deze week (week 15) start ook de aanleg van een fietsgeleidesysteem bij de trappen naar de Brug over de Noord. Hiermee kunnen fietsers nagenoeg zonder krachtsinspanning met hun fiets de trappen van de brug op en af lopen.  De Brug over de Noord maakt deel uit van de Beneden Merwederoute en vormt nu door zijn steile trappen voor veel fietsers nog een lastig te nemen hindernis. Met het geleidingssysteem wordt het voor fietsers gemakkelijker om vanuit Alblasserdam door te fietsen naar Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk en vice versa. Daarmee past het in het stimuleren van het gebruik van de fiets in plaats van de auto, een belangrijk doel van het project Beneden Merwederoute.

DSC_0103 (Medium)