rommelmarkt-maranatha-01 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Op zaterdag 9 april 2016 organiseert de Hervormde Gemeente Maranatha weer haar jaarlijkse rommelmarkt. Deze markt wordt gehouden van 9.00 uur tot 15.30 uur  in en om het kerkgebouw aan de Mattenbies te Nieuw-Lekkerland. Al meer dan 25 jaar organiseert de kerk deze markt, waarbij een gedeelte  van de opbrengst naar een aantal goede doelen gaat. Dit jaar zijn dat Diaconaal Jongerenproject, voor projecten in Malawi, Gehandicapten dagopvang voor kinderen Casa Luminii in Roemenië en Stichting ACPAS voor gehandicaptenzorg in Roemenië.

Wie de markt aan de Mattenbies komt bezoeken zal zeker alle succesnummers van voorgaande jaren aantreffen: kunst & kitsch, boeken, lampen, elektrische apparaten & computers, glaswerk, kleding, potten, pannen en heel veel speelgoed.  Het uitgebreide meubelplein is ook altijd druk bezocht. Uiteraard is alles weer goed gesorteerd en gepresenteerd.

Cadeaus
De markt biedt volop decoraties en cadeauartikelen met voor iedereen wat wils, bloemstukjes, woondecoraties, sierraden en tassen, mooie (foto)kaarten en een grote keuze uit handwerkartikelen. Dit jaar is ook de Wereldwinkel weer te gast met een kraam vol met informatie en producten.

Rad van avontuur
Tijdens het rondneuzen op de markt draait de hele dag het rad van avontuur. Daarbij zijn voor jong en oud prachtige prijzen te winnen! Zowel binnen als buiten wordt er allerlei lekkers verkocht: verse oliebollen,  patat, hamburgers, soep en heerlijke broodjes. Voor bezoekers die moe geworden zijn van het rondneuzen op de markt is er de mogelijkheid om koffie, thee of fris te drinken in de koffiehoek, met vers gebakken cake of koek.

TukTuk
Net als vorig jaar kunnen bezoekers van de markt ook weer tegen een kleine vergoeding gebruik maken van de TukTuk taxidienst. Bekijk de omgeving vanuit deze bijzondere vervoersmiddelen of maak gebruik van de mogelijkheden om thuis gebracht te worden in Nieuw-Lekkerland.

Jeugd
De jeugd kan zich vermaken met vele activiteiten zoals schminken, grabbelen, enveloppen trekken, stok vangen en touwtjes trekken. Kortom een evenement voor het hele gezin.

Kijk voor meer informatie over de markt op www.hervormdegemeentemaranatha.nl.

Foto: Ad van Wingerden.

rommelmarkt-maranatha-01 (Medium)