Heidi Peeters Mondhygieniste Alblasserdam (Medium)Dit betreft een advertorial.
ALBLASSERDAM – Na twaalf jaar in tandartsenpraktijk Quadrant in Alblasserdam te hebben gewerkt, verhuist Heidi Peeters met haar mondhygiënistenpraktijk naar het Cortgene nummer 16 in Alblasserdam. Op 9 april 2016 wordt de praktijk geopend. Tijdens deze feestelijke dag kunnen mensen gratis een tandvleescheck laten doen. “Omdat het aantal patiënten groeit, heb ik gekozen voor een eigen ruimte,” vertelt Peeters.

De mondhygiëniste vervolgt: “Ik wil de patiënten de aandacht geven die zij verdienen. Verder wil ik, als er een vraag komt, ook de zorg binnen twee weken kunnen leveren . Als iemand de stap heeft genomen om een afspraak te maken, is het niet prettig als je dan drie maanden later pas terecht kan voor een intake.”

Geen verwijzing
De werktijden worden flexibel. Om aan de vraag van ruimere openstelling te voldoen, gaat Heidi ook op donderdagavond werken. De mondhygiëniste is vrij toegankelijk. Dat betekent dat mensen geen verwijzing nodig hebben van een (tand)arts.

Open dag
Op zaterdag 9 april houdt de praktijk een open dag van 10-00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen die dag een tandvleescheck laten doen. De mondhygiëniste kijkt dan in de mond naar eventuele problemen. Zij kan advies geven over de poetsmethode en kijken of behandeling noodzakelijk is. Peeters legt uit waarom een gezonde mond belangrijk is.  “Het belang van een gezonde mond is de laatste jaren steeds meer in het nieuws. Er zijn wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat er een verband bestaat tussen de aanwezigheid van mondbacteriën en het verloop van ziektes zoals bijvoorbeeld diabetes, hart en vaatziektes en ook kunnen veel foute mondbacteriën een vroeggeboorte veroorzaken bij zwangere vrouwen.”

Kinderen op woensdagmiddag
Iedere woensdagmiddag (andere dagen op aanvraag) zijn ouders met kinderen welkom voor een mondhygiëne-advies en poetsinstructie. Dit is een leuke en leerzame middag voor ouder en kind over voeding, suiker en het belang van een gezonde mond. Peeters: “We sluiten af met een kopje thee en een suikervrij tussendoortje. Het maximaal aantal kinderen is acht. Deze behandeling is gratis omdat de zorg van het kind nog valt onder de basisverzekering. Wel graag even aanmelden.”

Lezing / workshop
De praktijk wordt opengesteld voor geïnteresseerden die een lezing of workshop willen geven en die daar zelf geen ruimte voor hebben. Voor een kleine vergoeding is een ruimt per dagdeel te huren. Er is een extra kamer aanwezig voor besprekingen. Verder kan er gebruik gemaakt worden van alle voorzieningen die aanwezig zijn. Heidi vertelt: “Ik hoop daarbij jonge starters een kans te kunnen geven zonder dat een investering meteen noodzakelijk is.”

Website
Meer informatie over de mondhygiënistenpraktijk van Peeters is te vinden op www.heidipeeters.nl.

Heidi Peeters Mondhygieniste Alblasserdam (Medium)