cecb00ce7729cdce004af7b327ba7410 (Medium)ALBLASSERDAM – Geïnitieerd en mogelijk gemaakt door stichting Vrienden van De Loopplank vertrok groep 8 van Kindcentrum De Loopplank uit Alblasserdam op dinsdag 5 april 2016 voor een excursie naar Madurodam en het Haagse Binnenhof. De kinderen werden in stijl vervoerd met de spelersbus van Feijenoord.

De excursie naar de politieke hoofdstad werd georganiseerd door ProDemos, Huis voor democratie en rechtstaat. ProDemos leert onder andere leerlingen van basisscholen op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze over de Nederlandse politiek.

De dag begon op miniatuurformaat in Madurodam waar de leerlingen startten met een educatief rollenspel, waarbij zij de volksvertegenwoordiging van de fictieve stad Democracity waren. De kinderen beslisten op democratische wijze wat er in de stad gebouwd ging worden. Daarna mochten zij rondkijken in Madurodam en speelden het digitale spel Kindermiljoenennota.

Aansluitend een bezoek aan het Binnenhof alwaar zij ook het vragenuurtje in de Tweede Kamer konden bijwonen. Het was een leuke, gezellige en educatieve dag.

cecb00ce7729cdce004af7b327ba7410 (Medium)

83fad75b2275f36c0c8573394afabe2d (Medium)