IMG_3005 (Medium)ALBLASSERDAM – “Verrassend, dat je zoiets aantreft op de achtste verdieping.” Dat was de reactie van burgemeester Jaap Paans toen hij de drukte in buurtkamer het Hoochhuis, bij de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam aanschouwde tijdens een werkbezoek deze week. Beneden in de hal had Paans al op het publicatiebord gezien dat er veel te doen is in de buurtkamer, een flatwoning die beschikbaar is gesteld door Woonkracht10.

Bindmiddel
De bestuursleden Milie Vrolijk en Joop Vogel vertelden de burgemeester over de vrijwilligers die ervoor zorgen dat de buurtkamer een bindmiddel is voor de bewoners van de drie flats, dat alles zonder subsidie. Het bleef echter niet bij praten, want Paans hanteerde de biljartkeu en hij sjoelde een potje.

Meedenken
De breigroep en de dames die wenskaarten maken, mochten eveneens op zijn belangstelling rekenen. In zijn dankwoord liet de burgemeester weten dat in Alblasserdam de mensen nog naar elkaar omkijken en dat buurtkamer het Hoochhuis daar een uitstekend voorbeeld van is. Hij liet bij voorbaat weten dat de gemeente zal meedenken als de buurtkamer te klein wordt voor de vele bezoekers.

Prijs
Wekelijks komen er tientallen mensen naar het gezelschapshuis. De kamer bestaat sinds 2009 en werd beschikbaar gesteld door Woningcorporatie Woonkracht10. Mensen kunnen er dagelijks terecht om spelletjes te doen, een praatje te maken of een kop koffie te drinken. De buurtkamer won in 2011 een landelijke prijs met de leefbaarheidswedstrijd ‘Kern met Pit’ en kreeg in 2012 burgemeester Bert Blase op bezoek. In 2014 werd het vijfjarig jubileum gevierd.

IMG_3005 (Medium) IMG_3009 (Medium)