bob (Medium)ALBLASSERDAM – Met een score van maar liefst 693 punten is voetbalvereniging Alblasserdam als eerste geëindigd in de eerste ronde van de Bob quiz. Hiermee heeft de vereniging een ‘limo voor de BOB’ gewonnen. Het verschil met de nummer 2: vv Rockanje was groot, zij behaalden 382 punten. Nummer 3 werd vv Nieuw-Lekkerland met 100 punten. Ingeschreven verenigingen maken iedere drie weken kans op de limo voor de Bob. De gewonnen limousine kan ingezet worden na een feestje op de vereniging om de mensen veilig thuis te brengen.

Verrassing
“We hebben ons ingeschreven voor deze bewustwordingscampagne om op een positieve manier aandacht te schenken aan het alcoholvrij rijden, óók na een wedstrijd of training. Als sportvereniging heb je ook een maatschappelijke functie. Het is echt geweldig hoeveel mensen de quiz op de website hoegoedkenjijbob.nl gespeeld hebben. Wanneer deze limo ingezet gaat worden en voor wie blijft nog even een verrassing, ” vertelt Anja de Jong, bestuurslid van vv Alblasserdam.

BOB-bord
De BOB quiz is onderdeel van de ‘BOB in de sportkantine-campagne’ van het ROV Zuid-Holland. (RegionaalOndersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland) Naast de online quiz, zet de club ook promotiemateriaal in en ontvangen ze een BOB bord voor langs de lijn. Tijdens de derby vv Alblasserdam – De Zwerver op 30 april aanstaande komt er een promotieteam op bezoek met een live quiz en diverse leuke bewustwordingsactiviteiten. Samen met het ROV organiseert vv Alblasserdam voor (nieuwe) bardienstvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcohol schenken.

Campagne
Begin maart is het ROV Zuid-Holland met de campagne “Bob in de sportkantine” van start gegaan in de regio’s Voorne-Putten, Drechtsteden, Hoeksche Waard, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en de gemeenten Goeree-Overflakkee, Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard. Onder het motto ‘Scoor eerst een Bob’ spoort de campagne bezoekers van sportkantines op een positieve manier aan alcoholvrij te rijden en met elkaar af te spreken wie als de Bob zijn sportvrienden veilig naar huis brengt. Een echte Bob heeft 0% op.

Bob
De Rijksoverheid gebruikt de naam Bob in campagnes tegen rijden onder invloed van alcohol. De persoon die geen alcohol drinkt als hij nog moet rijden is de Bob. Bob is overigens geen afkorting en staat niet voor Bewust Onbeschonken Bestuurder. De Bob-campagne is een idee van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Dit instituut gebruikt de naam Bob sinds 1995 in campagnes tegen drank in het verkeer. In Nederland loopt de Bob-campagne sinds 2001.

bob (Medium)