Excelsior 13-6-2015-73 (Medium)ALBLASSERDAM – Muziekvereniging Excelsior nodigt alle muziekliefhebbers uit voor haar concert op zaterdag 9 april 2016 in Landvast aan de Haven in Alblasserdam. Verhalen vormen de rode draad van de avond.

De muziekcommissie van Excelsior heeft een prachtig en gevarieerd programma samengesteld. Het harmonieorkest trapt af met de mars ‘Gammatique’. Vervolgens wordt het intense muziekstuk ‘The story of Anne Frank’ van Otto M. Schwarz gespeeld. In dit stuk wordt het leven van Anne Frank op muzikale wijze weergegeven. De solo’s zijn door de componist geschreven voor instrumenten die niet in het harmonie-orkest aanwezig zijn. Daarom is Excelsior zeer content met het feit dat Josine Fraaij (viool), Minou den Hals (harp) en Jeannette van Wijngaarden (piano) hun medewerking verlenen. Op het scherm achter het orkest worden beelden getoond van Anne Frank. Het concert zal worden vervolgd door het klassieke stuk ‘Nimrod’ van Elgar en ‘Pilatus: Mountain of dragons’ van Steven Reineke.

Dan is het de beurt aan de Beginnersband op. Deze band bestaat uit jonge muzikanten, bijgestaan door een aantal ervaren collega’s. Gespeeld wordt o.a. ‘Crazy music in the air’ en ‘Grease’. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Dominique Capello.

Na de pauze speelt het harmonie-orkest een aantal lichtere stukken waaronder ’21 Guns’ van Greenday.

Kortom: een avondvullend muzikaal programma met voor iedereen wat wils. Tijdens de pauze en na afloop is er gelegenheid voor een drankje. Aanvang concert is 19.30 uur. Zaal open is 19.15 uur. Toegang gratis.

Excelsior 13-6-2015-73 (Medium)