IMG_5218 (Medium)ALBLASSERDAM – Twee oudpapiercontainers, die voor woningen aan de Akkerwinde in Alblasserdam gestald stonden, zijn in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 maart 2016 in brand gestoken. Een buurtbewoner zag rond 00.40 uur dat zijn container in brand stond. De man merkte op dat bij de overburen ook een container rookte. De brandweer werd gebeld en intussen werden beide brandhaarden met een emmer water geblust.

Doordat de buurtbewoner de branden tijdig ontdekte, bleef de schade beperkt tot beschadigde papierbakken en deels gesmolten deksels.

De brandweer kwam zonder spoed ter plaatse, maar hoefde niet meer te blussen. Na een korte inspectie konden de vrijwilligers terug naar de kazerne.

Net voordat de brand werd ontdekt heeft een buurtbewoner iemand weg horen rennen. Andere mensen die iets gezien of gehoord hebben dat met de brandstichting te maken kan hebben, worden verzocht de politie te bellen via het nummer 0900-8844. Bij heterdaad: 112.

IMG_5218 (Medium)

IMG_5214 (Medium)