IMG_4949bw (Medium)ALBLASSERDAM – Arie (88) Sanders en Hennie (81) Sanders – Vlasblom uit Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging woensdag 23 maart 2016 bij het echtpaar, dat langs de Van Eesterensingel woont, op bezoek. Hij feliciteerde het tweetal met het diamanten jubileum en overhandigde als cadeau een boek over de molens.

Nederlands-Indië
Arie en Hennie leerden elkaar kennen in Dordrecht. Hennie was toen 15 en Arie 23 jaar oud. Arie kwam net terug uit Nederlands-Indië, waar hij een aantal jaar eerder als militair naartoe was uitgezonden. De straat was versierd en Arie pinkte een traantje weg toen hij vanuit de bus alle versieringen zag. Familie, vrienden, kennissen en buren kwamen bij elkaar om te vieren dat de Dordtenaar weer thuis was. Op dat moment viel Aries oog op zijn overbuurmeisje, die hij in eerste instantie niet herkende. De volgende dag kwam hij Hennie weer tegen, waarna er veel gesprekken volgden. Na twee maanden kregen de twee verkering.

Zoon
Enkele jaren later gaven Arie en Hennie elkaar het jawoord. Ze woonden vervolgens enige tijd in Dordrecht en later in Krimpen aan de Lek. Na bijna vijftig jaar in de Kievitstraat in Alblasserdam gewoond te hebben, verhuisde het echtpaar in 2008 naar een appartement aan de Van Eesterensingel. Arie en Hennie kregen één zoon en hebben inmiddels één kleinzoon.

Veteranendag
Arie werkte onder meer bij de Biesbosch en als calculator bij J&K Smit. Verder is de Alblasserdammer een aantal jaar opzichter geweest bij Gist-Brocades in Delft. In de afgelopen jaren zette Sanders (zelf oorlogsveteraan) zich vol overgave in voor de Alblasserdamse Veteranendag, die in 2013 voor het eerst in Alblasserdam werd gehouden. Mevrouw Sanders zorgde voor het huishouden. Verder was zij graag actief in de tuin en de volière en was ze veel aan het handwerken. Tegenwoordig maakt het tweetal graag zo nu en dan een wandeling door Alblasserdam.

Het huwelijksfeest van het echtpaar Sanders is afgelopen maandag gevierd in Landvast.

IMG_4947 (Medium)

IMG_4949bw (Medium)