IMG_3693 (Medium)ALBLASSERDAM – De verbouwing van basisschool Het Kompas in Alblasserdam is voltooid. In de afgelopen maanden is er hard gewerkt in en rondom de school. Er werd een nieuwe, ruimere lerarenkamer gerealiseerd. Verder zijn er nieuwe wc’s, twee spreekkamers en is er een nieuwe keuken. De verbouwing deed letterlijk, maar ook figuurlijk wat stof opwaaien. In de gemeenteraad was namelijk verdeeldheid over de hoogte van het bedrag van de verbouwing. Een aantal partijen vond 226.000 euro een te hoog bedrag voor wat er gerealiseerd zou gaan worden. “Exorbitant veel geld,” noemde de VVD het.

Buitenwand
Eén van de redenen dat het bedrag zo hoog uitviel, was het feit dat er een constructieve buitenwand geplaatst moest worden, om de overstek aan de achterzijde van de school weg te werken. Deze plek werd vaak benut als hangplek door jeugd en zorgde jaarlijkse voor minimaal 6000 euro aan schade. De school hoopt dat het vandalisme door de nieuwbouw afneemt.

Super blij
Tijdens de officiële opening van de lerarenkamer werden door alle docenten tegelijk in een lint geknipt. Directeur Gerrit Kant is erg blij met het resultaat: “De personeelskamer is eigenlijk het hart van de organisatie. Hier worden zaken besproken, is er ruimte om elkaar te ontmoeten en de mogelijkheid om even pas op de plaats te maken. De ruimte is licht, transparant, bereikbaar, open. Ook de andere ruimtes zijn prachtig geworden. En het gaat dus niet alleen maar om een paar meter grotere lerarenkamer. Ik denk dat misschien wel 300 vierkante meter van de school vernieuwd is. De wc’s en de keuken waren oud. Het ziet er nu weer prachtig uit. We zijn er super blij mee.”

Foto’s: wethouder Arjan Kraijo en Peter Stam.

Cdq0JDGXIAYfMUy.jpg large (Medium) CdqzuirW4AAWlpm (Medium) CdqzuTZWIAALc32 (Medium) IMG_3691 (Medium) IMG_3693 (Medium) IMG_3709 (Medium) IMG_3714 (Medium) IMG_3723 (Medium)