IMG_4661 (Medium)ALBLASSERDAM – Op basisschool Het Palet in Alblasserdam zijn afgelopen week ruim vijftig kuikentjes geboren. De kinderen keken dagelijks uit naar dé dag dat de eieren, die in een broedstoof in de school lagen, open gepikt zouden worden. Deze week was het zover en zagen de kinderen hoe de kleine gevederde diertjes het levenslicht zagen. Dinsdag 22 maart 2016 mochten de kleuters uit groep één de kuikens aaien en even vasthouden.

Binnenkort gaan de dieren terug naar de eigenaren Henk den Butter en Stefan de Jager van de Nieuw-Lekkerlandse Konijnen- en Pluimveefokvereniging. Zij stellen al jaren de adoptie-eieren en de broedmachines ter beschikking aan de school. Afgelopen jaar werd één van de kuikens, die op Het Palet was uitgekomen, kampioen bij een wedstrijd.

IMG_4661 (Medium)

IMG_4625 (Medium)

IMG_4626 (Medium) IMG_4627 (Medium) IMG_4633 (Medium)  IMG_4647 (Medium) IMG_4678 (Medium)

IMG_4640 (Medium)