IMG_4690 (Medium)ALBLASSERDAM – Minstens tien automobilisten krijgen binnenkort een bekeuring van 237 euro op de mat voor het negeren van een rood kruis boven hun rijstrook op de A15 bij Alblasserdam. Een deel van de snelweg was dinsdagmiddag 22 maart 2016 enige tijd afgesloten in verband met een ongeval. Ondanks het rode kruis boven de weg, bleven sommige automobilisten toch op de afgesloten rijstrook rijden, om zo te kunnen afslaan naar Alblasserdam. Agenten zagen dit en noteerden de kentekens.

Het kruis boven de rijstrook werd geactiveerd, om zodoende de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen. “Het rode kruis is een belangrijke verkeersmaatregel om de weggebruiker tijdig aan te geven dat een rijbaan niet meer mag én kan worden gebruikt,” zo stelt de politie. De overtreders krijgen binnenkort via het Centraal Justitieel Incasso Bureau de boete thuis gestuurd.

Bij het ongeval waren twee bedrijfswagens en een personenauto betrokken. Een persoon raakte gewond. Hij had last van zijn nek en is door een ambulance meegenomen.