IMG_4396 (Medium)ALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij (Buitenruimte) heeft maandag 21 maart 2016 bij basisschool Het Palet in Alblasserdam het startschot voor het project ‘afvalvrije school’. De school is al jaren bezig met het scheiden van afval en streeft ernaar het keurmerk ‘afvalvrije school’ te behalen. Dit keurmerk wordt uitgereikt door de stichting VANG (van afval naar grondstof) als de school voldoet aan alle criteria voor een afvalvrije school. Een van deze criteria is dat de centrale afvalcontainer voor restafval wordt afgeschaft.

Na toespraken door de wethouder, de schooldirectrice en Koos de Vuilnisman, creëerden de kinderen uit groep 8, middels lege pakjes, de letters a-f-v-a-l-v-r-i-j.

Naast het apart inzamelen van papier, gft en plastic, kunnen leerlingen en hun ouders ook batterijen en frituurvet, pennen, stiften, correctiepennen, lijmpotten, cartridges, toners en mobiele telefoons inleveren op school. Hiermee spaart de school punten om spel- en speelmateriaal aan te schaffen of geld om leer- en ondersteuningsmiddelen te kopen of goede doelen te steunen. Daarnaast verzoekt de school de ouders om zo min mogelijk eten en drinken mee te geven in plastic verpakkingen.

“Koos de Vuilnisman” was maandag ook aanwezig. Met zijn jaarlijkse bezoeken aan de school heeft hij de leerlingen geïnspireerd om actief aan de slag te gaan met het scheiden van afval en het predicaat afvalvrije school te behalen.

IMG_4392 (Medium) IMG_4396 (Medium) IMG_4415 (Medium) IMG_4426 (Medium) IMG_4428 (Medium) IMG_4440 (Medium) IMG_4447 (Medium) IMG_4456 (Medium)