IMG_3758 (Medium)ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdagavond 16 maart 2016 op het terrein van Mercon aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam een 36-jarige man uit Ridderkerk aangehouden op verdenking van (een poging tot) inbraak. Een buurtbewoner zag de man door een gat in het hekwerk kruipen en een loods binnengaan. De buurtbewoner belde 112. De politie kwam met drie eenheden ter plaatse en ging op zoek naar de man.

Tas met inbrekersspullen
De buurtbewoner gaf de agenten een signalement van de man en gaf aanwijzingen welke loods hij binnen was gegaan. Toen agenten op het terrein waren, kwam de man net een loods uit.  Agenten zagen bij de deur een paar handschoenen liggen en binnen lag een zwarte schoudertas gevuld met inbrekerswerktuig. Er lag ook een schroevendraaier naast. In de ruimte waren meerdere meterkasten losgeschroefd. De schroeven lagen er voor op de grond. Ook lagen er her en der kabels op de grond.

Aangehouden
Het was voor de agenten duidelijk te zien dat iemand daar binnen bezig geweest was om spullen weg te nemen. Gezien het feit, dat de man overeen kwam met het signalement, er inbrekerswerktuig in het pand lag en er braaksporen in het pand waren is de man aangehouden voor poging inbraak.

Doorzocht
De arrestant is overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht. Zijn auto is doorzocht en is ook naar Dordt gebracht.

Onschuldig
Zelf verklaarde de man onschuldig te zijn. Hij zou slechts geprobeerd hebben om foto’s te maken op het terrein.

IMG_3752 (Medium) IMG_3756 (Medium) IMG_3757 (Medium) IMG_3758 (Medium) IMG_3780 (Medium) IMG_3792 (Medium)