IMG_3076 (Medium)ALBLASSERDAM – Net als vrijdag, vonden ook afgelopen zaterdag tal van activiteiten in Alblasserdam plaats in het kader van NLdoet. Zo hielpen burgemeester Jaap Paans, wethouder Dorien Zandvliet en leden van de jeugdgemeenteraad met de aanleg van een jeu-de-boules-baan bij De Blomhoeve aan de Randweg. Verder trokken scouts in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar, van Scouting Alblasserdam, met prikstokken, knijptangen, bezems en vuilniszakken door Alblasserdam om zwerfaval op te ruimen.

Scouting
Een aanhanger vol gevulde vuilniszakken aan het eind van de dag was het resultaat van deze opruimactie. Alblasserdam is weer een stuk schoner geworden en de scouts hopen dat dit goede voorbeeld er voor zorgt dat er minder zwerfafval in de natuur terecht komt. De gemeente had de tangen en bezems ter beschikking gesteld. De scouts waren verbaasd over wat ze allemaal tegenkwamen, pannen in de sloot, afgedankte tuinstoelen in de bosjes en vooral overal veel plastic en blikjes. Behalve in de openbare ruimte doken sommige enthousiaste scouts de voortuinen in om daar de plastic zakjes die daar in gewaaid waren op te prikken. Ook de bij de clubgebouwen werd hard geklust. De kleinsten gingen aan de slag met het opruimen en schoonmaken van hun gebouwen. De vrijwilligers van Scouting Alblasserdam kregen de hulp van een aantal ouders en buitenstaanders.

Kasten

Burgemeester Paans en wethouder Dorien Zandvliet hebben geholpen de kasten van een likje verf te voorzien, de dakgoten zijn geleegd, het toegangspad is opgehoogd en de ramen gezeemd. Nog veel andere kleine klusjes zijn gedaan, zodat de clubgebouwen en het terrein er weer opgeruimd en veilig bij liggen voor de zomer maanden, waarin de scouts weer naar buiten gaan voor hun activiteiten.

Adullam en kinderboerderij
Ook wethouder Peter Verheij hielp met klussen, zaterdagochtend bij Adullam en zaterdagmiddag bij de kinderboerderij. Daar mocht hij in een waadpak het water in om de eendenkooien weer op hun plaats te leggen. Ook hielp hij met het maken van een verblijf voor de varkens.

Blomhoeve
Verschillende leerlingen van het Wartburgcollege, locatie Marnix te Dordrecht, brachten 284 zelfgebakken cup cakes langs bij De Blomhoeve. Op de Blomhoeve worden deze in de vriezer bewaard, zodat ze in de loop van volgende week vers naar de Voedselbank in Alblasserdam kunnen worden gebracht om in de voedselpakketten te worden gedaan. De praktijkschool, die ieder jaar meedoet met NLdoet, had over dit idee gelezen op de site van NLdoet en bood aan om deze klus te doen.

Alblashof
Het huis & horeca-team van de Blomhoeve aan de Randweg in Alblasserdam, leden van de Rotary Kinderdijk en diverse vrijwilligers hebben vrijdag 11 en zaterdag 12 maart tijdens NL Doet de handen uit de mouwen gestoken. Zij voerden verschillende klusjes uit in en om verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam. Bewoners hielpen hen waar mogelijk. Ook burgemeester Paans, wethouder Dorien Zandvliet en leden van het bestuur Stichting Welzijn Alblasserdam droegen hun steentje bij.

Taarten
Ieder jaar wordt in maart de grootste vrijwilligersactie van Nederland gehouden met NL Doet. Vrijwilligers konden zich aanmelden voor een klus. De cliënten van de Blomhoeve bakten heerlijke taarten die ze persoonlijk bij de bewoners van De Alblashof kwam bezorgen. Tijdens een muzikale middag op vrijdag genoten de cliënten van de Blomhoeve en de bewoners van De Alblashof van de heerlijke taarten.

Tuin
De leden van de Rotary Kinderdijk meldden zich aan voor verschillende klussen in De Alblashof. Zo maakten zij zaterdag de tuin zomerklaar, maakten de tuinmeubels en het terras schoon, vulden de bloembakken, voerden kleine verf- en behangklusjes uit en maakten bloembakjes voor de woonkamers.

IMG_3076 (Medium)

IMG_3025 (Medium) IMG_3051 (Medium) IMG_3070 (Medium) IMG_3074 (Medium)

044 Klusjesdag in De Alblashof tijdens NL Doet_1 (Medium) 044 Klusjesdag in De Alblashof tijdens NL Doet_2 (Medium) IMG-20160311-WA0004 (Medium) NLdoet2016_ScoutingAlblasserdam_ - 1 (Medium) NLdoet2016_ScoutingAlblasserdam_ - 2 (Medium) NLdoet2016_ScoutingAlblasserdam_ - 5 (Medium) NLdoet2016_ScoutingAlblasserdam_ - 8 (Medium) NLdoet2016_ScoutingAlblasserdam_ - 10 (Medium) NLdoet2016_ScoutingAlblasserdam_ - 12 (Medium) NLdoet2016_ScoutingAlblasserdam_ - 15 (Medium) NLdoet2016_ScoutingAlblasserdam_ - 16 (Medium) NLdoet2016_ScoutingAlblasserdam_ - 17 (Medium) NLdoet2016_ScoutingAlblasserdam_ - 21 (Medium)