SONY DSCOUD-ALBLAS – De naam van het nog te bouwen multifunctionele dorpshuis aan de Beemdweg in Oud-Alblas wordt ‘De Beemd’. De naam werd deze week gekozen door een jury uit tal van inzendingen. De winnares is mevrouw Den Hertog (Weideveld 5, Oud-Alblas). Zij mag met haar man, met wij zij vier namen had ingediend, uit eten bij één van de restaurants in Oud-Alblas of Bleskensgraaf.

Er waren meerdere inzenders met de nieuwe naam, maar de toelichting van mevrouw Den Hertog gaf bij de jury de doorslag. Den Hertog schreef namelijk het volgende: “De Beemd. Deze naam zal snel vertrouwd klinken. Dagelijks zijn er vele dorpsgenoten die wandelend, fietsend of op een skateboard enzovoort ‘een rondje Beemd’ doen. De betekenis van beemd is laaggelegen grasland. Hierop wordt het dorpshuis immers gebouwd en zal ook het uitzicht vormen als we van binnen een blik naar buiten werpen. Ook onze jeugd is graag te vinden op ‘het trapveld’ aan de Beemd(weg) en wil na afloop van een potje voetbal natuurlijk graag een consumptie nuttigen in De Beemd.”

Attentie
De overige inzenders van de naam De Beemd zullen een attentie van het MFA bestuur ontvangen.

Jury
De jury bestond uit de commissie van mannen die een allereerste aanzet gegeven hebben om tot een nieuw dorpshuis te komen: de heren Sjoerd Veerman, Cees Kortleve en Paul Verschoor, verder de adviseurs van het vorige bestuur die de weg naar het nieuwe dorpshuis verder geplaveid hebben Henk Bezemer, Arie Karreman en Gert Krijgsman en tenslotte de oud-voorzitter van MFA Oud Alblas, Thea Plugge.

2017
Op zeer korte termijn wordt de bouwvergunning ingediend en hoewel het krap wordt, streeft het huidige bestuur samen met de gemeente er naar nog voor de bouwvakvakantie de eerste paal te slaan. Het is de bedoeling dat het dorpshuis in 2017 in gebruik wordt genomen.

SONY DSC

Deel dit bericht via...