IMG_4855 (Medium)ALBLASSERDAM – Musicalster Damien Poole uit Londen heeft deze week les gegeven op basisschool ’t Nokkenwiel locatie Maasplein in Alblasserdam. Na de brand van vorige week was dit voor de kinderen een uitgelezen kans om deze nare gebeurtenis een beetje achter zich te kunnen laten. Damien heeft in verschillende Westend Musicals gespeeld waaronder Grease, Shrek, Charlie and the Chocolate Factory en Gypsy.

Zijn volgende rol zal zijn in de musical Groundhog Day. Niet alleen speelt hij in musicals ook heeft hij een grote rol bij het bedenken van de choreografie ervan. Zo heeft hij meegewerkt aan het bedenken van de choreografie van de musical Frozen die volgend jaar op Broadway te zien zal zijn. Tevens heeft hij een eigen castingbureau in Yorkshire.

De workshops die hij geeft, geeft hij in Nederland exclusief op ’t Nokkenwiel. Hij was dan ook blij om hier weer les te mogen geven. De kinderen uit de groepen 4/5 en 5/6  kregen deze keer les van Damien en konden aan het eind van de week de musical Shrek opvoeren. Ook de ouders hebben hard gewerkt om het decor te verzorgen.

Het is iedere keer weer bijzonder om te zien  dat de kinderen  in minder dan een week, alle scenes, liedjes en dansjes uit hun hoofd kunnen leren. Niet alleen de kinderen hebben deze week genoten van de workshops, maar ook de ouders en leerkrachten vonden het fantastisch om het eindresultaat te mogen bekijken.

In het nieuwe schooljaar hoopt de school Damien dan ook weer te mogen ontvangen voor een uitvoering van de musical Mathilda.

Tekst en foto’s: Gabry Rijkhoek.

IMG_4855 (Medium)

IMG_4832 (Medium) IMG_4861 (Medium) IMG_4862 (Medium) IMG_4895 (Medium) IMG_4896 (Medium) IMG_4897 (Medium) IMG_4898 (Medium)

Deel dit bericht via...