IMG_3394 (Medium)ALBLASSERDAM – Tientallen kinderen van basisscholen ’t Nokkenwiel en Het Palet hebben dinsdagavond 15 maart 2016, samen met hun ouders, meegedaan aan een lampionnenoptocht door Alblasserdam. De optocht werd gehouden in het kader van de ‘week van het openbaar onderwijs’. Tijdens deze week wordt actief aandacht besteed aan de overeenkomsten en verschillen tussen kinderen, zonder voorkeur voor één bepaalde opvatting. Er wordt geleerd om respect te hebben voor elkaars mening en overtuiging.

Iedereen welkom
“Op een openbare school is ieder kind en iedere leerkracht welkom, ongeacht zijn of haar sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond,” zo laat Karin Snel van de ouderraad van Het Palet weten.

Taart en appels
De openbare scholen hebben als motto: ’open, veilig en samen’. Om dit motto extra onder de aandacht te brengen werd dinsdag een gezamenlijke lampionnenoptocht gehouden. De leerlingen startten rond 18.30 uur vanaf hun schoolplein en gingen in twee optochten richting het Wilgenplein bij het Makado. Daar werd aan wethouder Arjan Kraijo een taart aangeboden. Verder kregen de kinderen door Lidl gesponsorde appels. Na korte toespraken vertrokken de kinderen weer naar hun school.

Open dag
Morgen, woensdag 16 maart, is er op beide scholen een open dag waar iedereen van harte welkom is om te komen kijken. Verder ondernemen de kinderen komende week een aantal activiteiten. Zo wordt de kinderboerderij bezocht en zullen er viooltjes geplant worden. Verder wordt de voedselbank bezocht, wordt er voorgelezen bij de peuters en worden er spelletjes gedaan met de ouderen in de Alblashof.

IMG_3366 (Medium)

IMG_3394 (Medium) IMG_3401 (Medium) IMG_3406 (Medium) IMG_3411 (Medium) IMG_3415 (Medium) IMG_3421 (Medium) IMG_3432 (Medium) IMG_3452 (Medium) IMG_3457 (Medium) IMG_3463 (Medium) IMG_3465 (Medium) IMG_3467 (Medium) IMG_3473 (Medium) received_1296436143706963 (Medium)