alarmnummer 112 bellen mobiel telefoonALBLASSERDAM – In het afgelopen jaar kwamen er bij de politie, via het alarmnummer 112, 290 meldingen binnen van verdachte situaties in Alblasserdam. Ten opzichte van vorig jaar zijn dat ruim honderd meldingen meer. “Dat is een stijging waar we trots op zijn. Onze heterdaadkracht wordt op deze manier sterk vergroot,” stellen de Alblasserdamse wijkagenten zaterdag 12 maart 2016 op Facebook.

In 2012 kwamen er 180 meldingen van verdachte situaties in het dorp binnen bij de meldkamer. In 2013 waren dit er 183 en in 2014 187. “Jullie waarnemingen, meldingen en bedragen zijn belangrijk. Wij kunnen en willen niet alleen verantwoordelijk zijn voor veiligheid. Jullie zijn onze oren en ogen,” zo schrijven de agenten aan hun lezers op de Facebookpagina.

De wijkagenten zijn blij met de stijging van het aantal meldingen en willen graag dat de inwoners van Alblasserdam blijven melden. “Bel bij een verdachte situatie altijd 112. Verzameld details zoals signalementen, de exacte locatie, kentekens en maak, indien mogelijk, foto’s. Wij doen de rest. We horen nu nog (te) vaak bij een reeds gepleegd feit:
“Ik hoorde wel wat, maar ik dacht…”. Schroom niet en bel! We komen liever een keer voor niets, dan pas als het feit is gepleegd. Samen met jullie, willen we gaan voor een veilig Alblasserdam en hoge (re) heterdaadkracht.”

alarmnummer 112 bellen mobiel telefoon