IMG_2915 (Large)ALBLASSERDAM – Samen met de deelnemers van de dagbesteding van de Blomhoeve aan de Randweg in Alblasserdam heeft wethouder Dorien Zandvliet vrijdag 11 maart appeltaart gebakken. Daarmee opende zij officieel NLdoet 2016. De taarten die bij de Blomhoeve zijn gemaakt, zijn bestemd voor de bewoners van de Alblashof.

Steentje bijdragen
NLdoet is een landelijke actie, waarbij mensen gestimuleerd worden de handen uit de mouwen te steken. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart doet het college van burgemeester en wethouders in Alblasserdam mee aan deze actie. Wethouder Zandvliet vertelt: “Het gaat om de vrijwillige inzet van bijvoorbeeld een dag(deel). Al die hulp van vrijwilligers zorgt er weer voor dat ons dorp kan blijven functioneren zoals het nu doet. Daar hebben wij als college veel respect voor en vinden dan ook dat wij ons steentje ook moeten bijdragen.”

Sporthal
Wethouder Arjan Kraijo hielp vrijdag mee met het opknappen van de tribune van sporthal Blokweer. Met een aantal anderen werden de wand bij de tribune van de hal geverfd. De activiteit werd georganiseerd door de BSSA (Beheer Stichting Sport Alblasserdam).

Zaterdag 12 maart
Wethouder Verheij gaat zaterdag van 10.00-12.00 uur naar Adullam aan de Rijnstraat 434. ’s Middags van 13.30-15.30 uur gaat hij naar de kinderboerderij aan de H.J. de Haanstraat en helpt daar met het maken van een verblijf voor de varkens. Burgemeester Paans helpt vanaf 13.30 uur met het onderhoud van de gebouwen van de Scouting Alblasserdam. Om 14.30 uur gaat hij naar de Ampèrestraat 4 om kasten te maken voor de opslag van spullen voor de vluchtelingen. Tot slot helpen de burgemeester en wethouder Zandvliet bij Wooncadans in de Blomhoeve met het aanleggen van onder andere een jeu de boulesbaan.

IMG_2915 (Large)

IMG_2894 (Medium) IMG_2895 (Medium) IMG_2904 (Medium) IMG_2919 (Medium) IMG_2923 (Medium) IMG_2925 (Medium) IMG_2926 (Medium) IMG_2927 (Medium) IMG_2932 (Medium) IMG_2935 (Medium)