campers alblasserdamKINDERDIJK – Om de leefbaarheid en bereikbaarheid van Kinderdijk te verbeteren heeft de gemeente Molenwaard, samen met Stichting Wereld Erfgoed Kinderdijk, de belangenvereniging van Kinderdijk, Politie en Boa’s, verschillende acties uitgezet. Een van de acties is het aanpakken van de parkeerproblematiek in Kinderdijk, met name in het drukke seizoen.

Naar Alblasserdam
Wethouder Fatih Özdere van Molenwaard vertelt: “We gaan bezoekers die met de camper naar Kinderdijk komen stimuleren om gebruik te maken van alternatieve parkeergelegenheden buiten Kinderdijk zelf. Er zijn parkeerplaatsen voor campers en bussen aan de Vletstraat in Nieuw Lekkerland. Ook hebben we afspraken gemaakt met onze buurgemeente Alblasserdam over het gebruik van Haven Zuid en kunnen campers tijdens drukke feestweekends parkeren op het terrein van IHC.”

Handhaving
Wim Erkelens van Leefbaarheid Kinderdijk, die ook betrokken is bij de acties vult aan: “Deze afspraken zijn een goede stap naar een leefbaarder Kinderdijk. Wij zijn als Kinderdijkers trots op ons werelderfgoed en blij als er bezoekers komen, die meebetalen aan de instandhouding van de molens. We zijn natuurlijk helemaal tevreden als iedereen zich aan de spelregels houdt. En voor degenen die zich hier niet aan houden, moet handhaving ingezet worden.”

Flyer
Erkelens doelt hiermee nadrukkelijk op de extra inzet van boa’s en politie, die foutparkeren in Kinderdijk direct aan gaan pakken door hiervoor bekeuringen uit te delen. Om een eerste signaal af te geven heeft de gemeente, samen met de Stichting Wereld Erfgoed Kinderdijk, Politie, Boa’s en Leefbaarheid Kinderdijk een flyer ontwikkeld. Deze flyer wordt komende weken door al deze partijen verspreid onder foutparkeerders. Op de flyer staan de alternatieve parkeergelegenheden voor campers en bussen aangegeven. Ook wordt gewezen op de strengere handhaving van de parkeerregels voor campers en bussen.

campers alblasserdam