Wiekslag gepromoveerd (Medium)ALBLASSERDAM – Zaterdag 5 maart 2016 stond in Alblasserdam de laatste KNZB competitiewedstrijd voor zwem -en poloclub Wiekslag op het programma. Met een voorsprong van 6,5 minuten op nummer 6 was het op een tweede plaats staande Wiekslag eigenlijk al zeker van promotie. Het voor deze wedstrijd feestelijk aangeklede thuisbad vormde het decor van de laatste wedstrijd. Vooraf was er nog wat onzekerheid over deelname door ziekte van een aantal zwemmers.

Ook op de wedstrijddag was niet iedereen fit maar met een flinke dosis paracetamol verschenen ze toch aan de start. Dit geeft aan dat de mentaliteit goed is. Wiekslag begon de wedstrijd furieus want de achterstand op de koploper was een minuut en hoewel dat een grote achterstand is, werd er toch gestreden om de eerste plaats te bemachtigen. De muzikale klanken motiveerden vooral de jongere zwemmers die volop persoonlijke records zwommen. De ouderen zwommen allemaal rond hun persoonlijke records en dat betekende dat de promotie niet meer ontgaan kon worden.

Wiekslag bleef de gehele wedstrijd goed zwemmen en onder het toeziend oog van de burgemeester werden de laatste estafettes ruim gewonnen. Na die estafettes klonk al snel het inmiddels befaamde Wiekie Wiek Wiekslag. Daarna werd er met spanning gekeken naar de wand want daar werd het door LV reclame geschonken doek onthuld door burgemeester Paans en de voorzitter van de BSSA Mart van der Burgh en werd er een polonaise rond het bad gelopen. Daarna begaf iedereen zich naar de multifunctionele ruimte waar het gebak al klaar stond. Alle aanwezigen kregen te horen dat de zwemmers een uitstekende wedstrijd gezwommen hadden. Ten opzicht van vorig seizoen was er nu 119 seconden sneller gezwommen. Na mooie worden van voorzitter Danny van Leeuwen en de burgemeester kregen alle zwemmers, trainers en commissieleden namens sponsor Kranendonk een mooie handdoek. De trainers werden ook nog eens door de zwemmers in het zonnetje gezet. Na alle plichtplegingen kon het feest beginnen. Met in het zwembad de nodige waterpolowedstrijden en in de horeca de muzikale medewerking van the Dutch Bacon Brothers bleef het tot in de kleine uurtjes nog lang gezellig. Wiekslag komt volgend seizoen uit in de A klasse en dat is het één na hoogste niveau in Nederland.

Wiekslag gepromoveerd (Medium)