boomplantdag alblasserdamALBLASSERDAM – Woensdag 16 maart 2016 viert de gemeente Alblasserdam de jaarlijkse boomfeestdag. Dit jaar is het thema ‘Bomen en bossen’. Leerlingen van groep 8 van basisschool De Boeg zullen samen met wethouder Peter Verheij (Buitenruimte) bomen planten in Park Huis te Kinderdijk aan de Eikenlaan (de laan ligt parallel aan de Van Hogendorpweg ter hoogte korfbalvereniging C.K.C. Kinderdijk).

 In het park bevinden zich diverse boomlanen die herinneren aan het oorspronkelijke landgoed. Deze lanen zijn beplant met eiken, elzen en linden. In de loop van de jaren zijn diverse andere soorten tussen de lanen gezet of gegroeid. Deze niet oorspronkelijke soorten zijn weggehaald waardoor ruimte is ontstaat om de eikenlaan te herstellen. Met deze aanplantactie wordt de laan weer in oude glorie hersteld. Iedereen is van harte welkom op de plantlocatie.

Programma
Het programma voor de boomfeestdag in Alblasserdam ziet er als volgt uit:

 

9.30 uur De kinderen van De Boeg starten met een speurtocht in het Lammetjeswiel (entree aan De Savornin Lohmanweg). De speurtocht heeft als doel de kinderen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met het herkennen van bomen en struiken.
10.30 uur Vertrek naar de plantlocatie in Park Huis te Kinderdijk.
10.45 uur Korte toespraak door wethouder Verheij en planten eerste boom door een aantal kinderen met de wethouder.
11.00 uur Onder begeleiding van de buitendienst planten alle kinderen de overige bomen.
11.40 uur Prijsuitreiking door wethouder Verheij aan de winnaars van de speurtocht en afsluiting.

Zowel de locatie van de speurtocht als de plantlocatie zijn te herkennen aan vlaggen.

Foto: archief.

boomplantdag alblasserdam