ontmoetingskerk alblasserdamALBLASSERDAM – In de Ontmoetingskerk in Alblasserdam is op zondag 13 maart 2016 een themadienst rond veiligheid: Safety First! Een dienst anders dan anders, voor jong en oud, voor regelmatige en wat minder regelmatige kerkgangers.

Veiligheid
Dominee Hans van Walsum vertelt: “Een viering rond een thema dat de gemoederen in onze tijd zeer bezighoudt. Veiligheid is een hot item. Overal komt het woord terug. Van de ‘veilige school’ tot allerhande veiligheidsprocedures op de werkvloer. Risico’s moeten zoveel als mogelijk worden uitgesloten. Tegelijkertijd voelen veel mensen zich onveilig, zijn bang, angstig. Gelovige mensen zoeken veiligheid bij God. De Here God is als een schuilplaats, een beschuttende rots, een vesting (woorden uit de bijbel). Maar wat betekent ‘veilig bij God’? In ieder geval niet dat je daardoor minder risico loopt als een ander. Wat betekent ‘veiligheid’ voor jou?”

Wereldreis
Er zitten interactieve elementen in de dienst. Er is een interview met Henk van Dillen, net terug van een tocht ‘rond de wereld’ op een tweedehands fiets. Wat betekent veiligheid dan? Muzikale medewerking is er onder andere van de muziekgroep van de Ontmoetingskerk. De dienst is voorbereid door gemeenteleden van de Havenkerk en de Ontmoetingskerk. De dienst begint om 9.30 uur. Iedereen is welkom.

ontmoetingskerk alblasserdam

Henk van dillen in Singapore