IMG_1729 (Medium)ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft afgelopen week gesproken met kinderen van basisschool ’t Nokkenwiel in Alblasserdam, naar aanleiding van de brand bij het Maasplein. De brand ontstond in de nacht van maandag op dinsdag bij de entree van het gebouw. Door de brand konden in het gebouw geen lessen worden gegeven. De kinderen moesten daarom uitwijken naar de locatie van ’t Nokkenwiel aan het Boerenpad.

Verder vonden er lessen volgens een aangepast rooster plaats in Landvast en Blokweer. Maandag kunnen de kinderen weer terug naar hun eigen klaslokalen in het Maasplein.

De burgemeester vroeg de kinderen naar hoe zij de brand en de gevolgen daarvan hebben ervaren. Daarnaast stelde Paans de kinderen gerust door te vertellen dat alle spullen in de lokalen heel zijn gebleven.

Hoe de brand precies is ontstaan, is nog steeds onduidelijk. Volgens de politie en brandweer lijkt het vuur in de plantenbak bij de deur te zijn ontstaan. De hulpdiensten gaan er (voorlopig) vanuit dat de brand zonder opzet is ontstaan.

IMG_1715 (Medium) IMG_1720 (Medium) IMG_1729 (Medium) IMG_1731 (Medium) IMG_1737 (Medium)