IMG_1880 (Medium)ALBLASSERDAM – Met het oplaten van vierhonderd ballonnen uit een mega opblaasbare fles en het afschieten van enkele confettikanonnen is vrijdag 4 maart 2016 het officiële startsein gegeven voor de bouw van twintig nieuwe woningen achter zwembad Blokweer in Alblasserdam. Het betreft de derde fase van het project Hof en Singel. Het startsein werd gegeven door wethouder Peter Verheij.

Mooie locatie
De te bouwen woningen, die allemaal al zijn verkocht, zijn verdeeld over 14 rijwoningen in twee typen, twee twee-onder-één kapwoningen en vier levensloopbestendige woningen. Deze derde fase is de jongste uitbreiding op de eerdere fasen van 35 woningen. Wethouder Verheij vertelde: “Hof en Singel is een mooie nieuwe woonlocatie in Alblasserdam. Dankzij de succesvolle samenwerking tussen gemeente en Herkon kunnen er binnenkort weer 20 huizen worden opgeleverd!”

Nog dertig
Projectmanager Richard Revier van Herkon: “Doordat we in de aanloop naar het project de potentiële bewoners al hebben mee laten denken over de invulling en het type woningen, wisten we wat de wensen waren. Daardoor konden we een woonproduct aanbieden dat helemaal aansloot bij de wensen van de woonconsument. We zijn dan ook ontzettend trots en blij dat de verkoop zo voorspoedig verlopen is. De woningen worden naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar aan de toekomstige bewoners opgeleverd. Eind 2016 verwachten we de laatste fase van 30 appartementen in verkoop te brengen. Dit appartementencomplex geldt als sluitstuk van het project Hof en Singel”.

Architectenbureau Van der Padt & Partners is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen, de bouw van de woningen wordt uitgevoerd door Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam.

 

Hof en Singel AI rijwoning (Medium)

IMG_1878 (Medium) IMG_1880 (Medium) IMG_1884 (Medium) IMG_1898 (Medium) IMG_1912 (Medium)