Annelies Verwoert SMitDit betreft een advertorial.
ALBLASSERDAM – Natuurvoedingsadviseuse Annelies Verwoert-Smit (64) uit Alblasserdam geeft woensdag 9 maart 2016 in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam een presentatie over ‘Voeding in relatie tot gezondheid’. De presentatie, waarbij Nettie Bom van de ‘Eetlijn’ optreedt als gastspreker, is ter gelegenheid van de officiële start van de voedingspraktijk van Annelies Verwoert. Bezoekers kunnen voorafgaand aan de presentatie gratis een bodyscan doen.

Overeind gekrabbeld
Annelies Verwoert-Smit hoopt dit jaar 65 te worden en ziet de toekomst zonnig tegemoet. Dit is niet altijd zo geweest. “Na twee keer een burn-out en diverse operaties was ik tot weinig meer in staat, ik wist niet meer hoe ik mijn zaakjes voor elkaar moest krijgen. Heel langzaam ben ik overeind gekrabbeld,” vertelt Verwoert.

Veel fitter
De Alblasserdamse vervolgt: “Voeding, en dan vooral gezonde voeding, heeft altijd al mijn interesse gehad. Toen ik de opleiding tot natuurvoedingsadviseur voorbij zag komen was mijn interesse gewekt en met veel plezier heb ik de opleiding gevolgd. Door in praktijk te brengen wat ik leerde over orthomoleculaire voeding, heb ik mijn energie weer terug en voel ik mij veel fitter. Ik heb er weer zin in. Vorig jaar heb ik me ingeschreven bij de KvK en nu ben ik zover om mijn eigen praktijk te starten.”

Afgevallen
Naast het feit dat Annelies zich veel fitter voelt, is zij ook afgevallen. Ze vertelt: “En dat is best moeilijk als je vrouw bent en boven de zestig! Kortom ik ben blij en dat gun ik ook anderen.”

Eetlijn
Om niet helemaal opnieuw het wiel te hoeven uitvinden, is Annelies Verwoert op zoek gegaan naar iemand die dezelfde achtergrond heeft als zij en met meer ervaring. Die heeft zij gevonden in Nettie Bom uit Fijnaart. Nettie heeft de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde gedaan en heeft al meer dan dertien jaar een praktijk in het begeleiden van mensen met gezondheidsklachten en / of gewichtsproblemen. Zij leidt ook al jaren coaches op. Vorig jaar heeft zij een nieuw programma in de markt gezet De Eetlijn. Annelies: “Ik heb dit programma zelf gevolgd en ben razend enthousiast. Naast dat ik al was afgevallen, ben ik in die twaalf weken nog eens zes kilo kwijt geraakt, geen spieren, puur vet. Dit is te meten met een bodyscan die standaard bij het programma hoort.”

Verse producten
Het programma bestaat uit gezonde voeding. Geen pakjes en zakjes, maar verse producten uit wat de natuur ons geeft. Geen dieetpillen of maaltijdvervangers, maar dagelijks gezonde maaltijden, bereid in de eigen keuken volgens de bijgeleverde recepten. Een compleet programma met twaalf weken lang, twee keer per week een video waar men veel leert over wat voeding in en voor het lijf doet.

Gezondere keuzes
Volgens Annelies zijn veel mensen op zoek naar wat het beste is voor het lichaam en raken zij soms in de war door allerlei meningen. “Aan de andere kant zijn we verontrust over de dagelijkse berichten in de media over geknoei met voedsel, verwarring over de E-nummers, zorgen over het milieu. Ik wil graag bijdragen aan meer bewustwording en de mogelijkheid bieden gezondere keuzes te maken. Dat wil ik doen met een presentatie in Landvast.”

Bodyscan
Op de avond zelf is er de mogelijkheid (vanaf 19.30 uur) om een bodyscan te laten doen. Naast het gewicht meet het apparaat onder andere het vetpercentage, de vetmassa, vetvrije massa, spiermassa, lichaamsvocht, lichaamsvochtpercentage, botmassa, BMI, metabolische leeftijd (Annelies: “Dit is de leeftijd zoals je lichaam het ervaart met de gemeten waarden, mijn metabolische leeftijd ging in 12 weken van 74 naar 57”) en het viscerale vet, dit is het vet rond de organen.

Aanmelden
De mensen die willen komen, kunnen zich aanmelden via info@natuurvoedingsadviseuse.nl. De toegang tot de presentatie en de bodyscan zijn gratis. Meer informatie over Annelies en haar voedingspraktijk is te vinden op haar website www.natuurvoedingsadviseuse.nl.

Foto: Denise van de Ketterij.