IMG_1802 (Medium)ALBLASSERDAM – Ton (89) en Nel (86) Snel uit Alblasserdam waren op 7 februari 2016 precies 65 jaar getrouwd. Door een foutje in een computersysteem werd dat heugelijke feit pas veel later dan de bedoeling was bij de gemeente bekend. Vrijdag 4 maart 2016 ging burgemeester Jaap Paans alsnog op felicitatiebezoek bij het echtpaar, dat in de Magnoliastraat woont. Paans overhandigde als cadeau een pentekening met daarop bekende objecten in Alblasserdam.

Stieravond
Ton, die officieel Theunis heet en Nel ontmoetten elkaar ruim 65 jaar geleden in Rotterdam Zuid. Dit gebeurde met het uitwisselen van voetbalplaatjes die je toen kon sparen met de aanschaf van zeeppoeder. “Ze heeft me eigenlijk gelokt. Het was op stieravond (woensdagavond). Ik moest haar thuisbrengen en toen wou ze een kus van me hebben. Ik had nog nooit met een meisje gezoend,” vertelt meneer Snel lachend.

Slagerij De Baat
Enige tijd na de eerste kus gaven de twee elkaar het jawoord. Inmiddels zijn Ton en Nel 65 jaar getrouwd en wonen zij al vele jaren in Alblasserdam. Mevrouw Snel is in het dorp een bekende. Zij werkte namelijk jarenlang in de Slagerij van Wim de Baat in Alblasserdam. Meneer Snel werkte bij L. Smit in Kinderdijk en was actief bij de onderhoudsdienst. In zijn vrije tijd maakte hij veel mooie aquareltekeningen.

Reizen
Het echtpaar heeft veel gereisd. De twee bezochten de Noordkaap, vingen vis in Denemarken, gingen naar Marokko, naar Spanje en nog veel meer landen. In het begin ging dit met de motor, later werden de reizen per camper gemaakt. “We hebben een mooi leven gehad,” blikt mevrouw Snel terug op de afgelopen jaren.

Zoon
Het echtpaar heeft één zoon, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

IMG_1802 (Medium)

IMG_1791 (Medium)

Eén van de door Ton (Theunis) gemaakte aquareltekeningen aan de muur van de woning van echtpaar Snel.

Eén van de door Ton (Theunis) gemaakte aquareltekeningen aan de muur van de woning van echtpaar Snel. Op de tekening zijn onder meer de Dam en de vroegere sluis te zien.