CcjeJ8NVIAA4gWm.jpg large (Medium)ALBLASSERDAM – Een automobilist is woensdagmiddag 2 maart 2016 bij de steile uitrit van de Alblasserwerf naar het Cortgene in Alblasserdam met de auto op een trapje naast het asfalt van de uitrit gereden. De auto kwam hierdoor vast te zitten en moest door een bergingsbedrijf worden weggehaald. De bestuurder bleef ongedeerd. Volgens de politie is het punt waar het ongeval gebeurde ‘zeer onoverzichtelijk’. Vermoedelijk wilde de automobilist schuin de helling af, om zodoende de bumper (s) niet te beschadigen. Afgelopen week werd bekend dat de steile uitritten bij de werf binnenkort aangepast worden.

Aanpassing
De gemeente gaat de steile uitritten van de Alblasserwerf naar het Cortgene aanpassen zodat deze veiliger worden. Het Waterschap Rivierenland heeft de gemeente afgelopen week laten weten in te stemmen met een verlaging van beide uitritconstructies. De hoogte van de uitritconstructie, die onderdeel is van de primaire waterkering +4.60 m NAP, is bepaald door het Waterschap Rivierenland. De ontwikkelaar en aannemer van de onlangs opgeleverde nieuwbouwwoningen aan de rand van de Alblasserwerf langs het Cortgene, hebben zich hier bij de bouw van de woningen aan gehouden. De aansluiting met de dijk is tijdelijk ingericht. Sinds de jaarwisseling is de gemeente samen met de bewonerscommissie Alblasserwerf met het Waterschap in overleg om de inritten te verlagen omdat de gemeente de conclusie van de bewoners deelt dat dit geen veilige en wenselijke situatie oplevert.

Dijklint
Eind februari heeft het Waterschap Rivierenland laten weten dat er ter hoogte van beide uitritten een verlaging mag worden toegepast, zodat auto’s vanuit de wijk niet meer van een steile helling omlaag het Cortgene op hoeven rijden. Het fietspad langs het Cortgene wordt conform het inrichtingsplan Dijklint afgemaakt. De fietsers worden, net als bij de rest van de dijk, ter hoogte van de uitritten via op- en afritten op en van het fietspad worden geleid. Zodra het definitief ontwerp voor de uitritten klaar is, worden de werkzaamheden uitgevoerd.

Foto’s: FlorisdeVde en Politie Drechtsteden Buiten.

CcjeJ8NVIAA4gWm.jpg large (Medium)

IMG_2431 (Medium) IMG_2432 (Medium)