IMG_1197 (Medium)ALBLASSERDAM – Cor (74) en Jannie (69) Stok uit Alblasserdam zijn donderdag 25 februari 2016 vijftig jaar getrouwd. Locoburgemeester Dorien Zandvliet ging bij het echtpaar, dat in een aanleunwoning bij de Alblashof woont, op felicitatiebezoek en overhandigde namens de gemeente een bos bloemen.

Cor en Jannie leerden elkaar op de Dam in Alblasserdam kennen. “We liepen in de weekenden rondjes over de Dam. Hij stond met zijn brommer bij de haven. Zo zijn we elkaar tegengekomen,” vertelt mevrouw Stok. Meneer Stok vult aan: “Ik had in die tijd ook nog een keer geluk, want het sneeuwde zo hard, dat ik het fietspad naar mijn huis in Ridderkerk niet meer kon vinden. Ik dacht: weet je wat? Ik ga terug. Toen mocht ik bij Jannie thuis blijven slapen. Ik sliep op de divan voor de kachel.”

Alblashof
Na verloop van tijd trouwden de twee en gingen in Alblasserdam wonen. In de afgelopen jaren verhuisde het echtpaar zes keer. Sinds twee jaar wonen Cor en Jannie naar tevredenheid in een aanleunwoning bij de Alblashof.

Klinknagels
In zijn werkzame leven was meneer Stok actief bij de Kabelfabriek in Alblasserdam. “Ik maakte klinknagels voor schepen,” vertelt de Damdorper.

Vroege Stichting
Mevrouw Stok werkte vroeger in de thuiszorg. Verder heeft zij bij Juwelier Gort en bij de Vroege Stichting gewerkt.

Feest
Het echtpaar heeft twee zonen. Het gouden jubileum wordt zaterdag met vrienden en familie in de Alblashof gevierd.

IMG_1197 (Medium)