dijk uitsnedeALBLASSERDAM – Suzanne Polderman uit Alblasserdam is op zoek naar mensen die op 10 februari 2016 rond 08.35 uur getuigen zijn geweest van een bijna-aanrijding met een bus op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. Via een oproep op Facebook probeert de 29-jarige getuigen op te sporen. Haar post is inmiddels bijna 280 keer gedeeld, maar tot nog toe heeft niemand zich gemeld.

Suzanne schrijft: “Woensdagochtend 10 februari 2016 rond 08:35uur reed ik op de Oost-Kinderdijk ter hoogte van het Lammetjeswiel het dorp uit om Bart weg te brengen. Wij keken ineens recht in de koplampen van een touringcar van het bedrijf EGAO uit Hardinxveld.  De chauffeur moet zich hiervan bewust zijn geweest. Hij reed op onze weghelft. Bart is vol in de remmen gegaan. Wij konden net twee palen vermijden, maar zijn met zo’n 40 kilometer per uur tegen de stoeprand aan gereden. Dit kon niet anders, want wij moesten uitwijken. Gelukkig hebben de touringcar en wij elkaar niet geraakt. Een paar seconde verschil en het was een frontale botsing geweest.”

De Alblasserdamse vervolgt: “Wij zijn gelijk gestopt. Er zit een slag in het wiel waardoor wij niet meer verder konden rijden. Anders waren we zeker achter de chauffeur aangegaan. We hebben het reservewiel erom gedaan en dit alles kort daarna telefonisch aan EGAO doorgegeven. De medewerker wist niet wat hij ermee moest en ik zou alles op de mail zetten.
Wij kunnen ons goed voorstellen dat de chauffeur is doorgereden. We hebben elkaar uiteindelijk immers niet geraakt, maar ondertussen zitten wij wel met de schade van bijna €200,-.”

Van het betreffende bedrijf kreeg Suzanne te horen dat er eerst bewijs moet komen, voordat er verder zaken gedaan kunnen worden. Suzanne: “Het was erg druk op de dijk. Er zaten auto’s achter ons die ook in de remmen zijn gegaan. Wie o wie heeft iets gezien en kan onze getuige zijn om EGAO het ‘bewijs’ te leveren, zodat wij weer veilig zonder reservewiel onze weg kunnen vervolgen?”

Reageren kan via Facebook.

De betreffende locatie. Foto: Suzanne Polderman.

De betreffende locatie. Foto: Suzanne Polderman.