Paspoort identiteitsbewijsALBLASSERDAM – Vanaf 1 maart 2016 wordt het in Alblasserdam mogelijk om een paspoort of identiteitsbewijs thuis of op het werk te laten bezorgen. De extra kosten hiervoor bedragen 4,95 euro. Dat meldt de gemeente Alblasserdam op haar website. Het laten bezorgen kan in heel Nederland tijdens kantoortijden op een door de aanvrager gewenste dag, tijd en locatie. Het scheelt een extra gang naar de gemeentewinkel voor het ophalen van een reisdocument. Een bezorgafspraak is te maken per e-mail.

Speciale koerier
Een koerier van AMP Logistics bezorgt de verzegelde poststukken met paspoort of identiteitsbewijs en is belast met de taak om de identiteit van de ontvanger te controleren voordat het document wordt overgedragen. Wethouder Arjan Kraijo: “We werken hard aan het nog verder verbeteren van onze dienstverlening. Met deze service maken we het onze inwoners een stuk gemakkelijker: je hoeft immers maar één keer naar het gemeentehuis om je paspoort of identiteitsbewijs aan te vragen.”

Uitzondering
Wanneer er sprake is van een vermist reisdocument, een spoedaanvraag of een paspoort met een  geldig visum waar iemand nog gebruik van wilt maken, kun diegene geen gebruik maken van de bezorgservice. In dat geval moet deze persoon het persoonlijk afhalen in het gemeentehuis.

Paspoort identiteitsbewijs