IMG_9493 (Medium)Dit betreft een advertorial.
ALBLASSERDAM – Het was al jarenlang een droom, die nu uitkomt voor Miranda Kunst uit Nieuw-Lekkerland. De onderneemster heeft sinds kort haar eigen winkel met brocante spullen langs de Plantageweg in Alblasserdam. Op de gevel boven de deur prijkt de naam: ‘Mi’s Brocante’. “Ik heb de zaak, die toen Belle Maison heette, overgenomen van Marcel Griep. Dat was een moeilijke keuze, want ik werkte al 25 jaar voor dezelfde baas. Toch heb ik besloten mijn vaste baan bij de Bloemenplantage op te zeggen en mijn eigen winkel te beginnen,” vertelt Miranda.

Droom
“En daarmee is een droom uitgekomen, want samen met mijn vriendin Joyce organiseerde ik al jarenlang party’s met brocante spullen. Dat in en uitpakken werd alleen wel wat zwaar. Onze droom was om ooit te starten met een winkel. Dat is nu met de hulp van Joyce en vele anderen gebeurd,” vervolgt de Nieuw-Lekkerlandse.

Inkopen
Nadat de winkel was overgenomen, kreeg het pand een stevige opknapbeurt en werd opnieuw ingericht. Iedere week zijn er weer nieuwe brocante spullen te vinden bij Mi’s Brocante. Miranda: “Mijn man en Marcel doen de inkopen. Ze gaan de markten af en zoeken de spullen bij elkaar.”

Kofferdag
In de winkel zijn tal van artikelen te vinden. “Mensen vinden het heerlijk om hier lekker rond te snuffelen. Je kunt hier letterlijk een rondje lopen. We hebben oude koffers, glas in lood ramen, oude luiken, kroonluchters, ansichtkaarten en nog veel meer. Vooral de oude koffers gaan hard. Zaterdag is het ‘kofferdag’. Dan worden er soms wel vijf koffers op een dag verkocht,” lacht Miranda. De onderneemster vervolgt: “Maar we hebben niet alleen oude spullen. We verkopen ook nieuwe spullen, zelfgemaakte artikelen en cadeautjes.”

Openingstijden
Mi’s Brocante is iedere donderdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Elke vrijdag is de zaak van 10.00 tot 21.00 uur open en zaterdag gaat de winkel om 10.00 uur open en sluit om 17.00 uur.

Locatie
De winkel is te bereiken via de Plantageweg èn het Oude Wipmolenterrein. Op de Plantageweg staat ter hoogte van de Chinees een bord met een pijl naar beneden. De bezoekers kunnen via een trap tussen twee panden door lopen. Beneden is de winkel te vinden aan de linkerkant. Bezoekers kunnen ook direct naar het Oude Wipmolenterrein rijden en daar parkeren. Daar is, in tegenstelling tot parkeren op de Plantageweg, geen blauwe parkeerschijf nodig.

Mi’s Brocante is hier op Facebook te vinden.

IMG_9493 (Medium)

IMG_9494 (Medium) IMG_9500 (Medium) IMG_9510 (Medium) IMG_9521 (Medium) IMG_9527 (Medium) IMG_9528 (Medium) IMG_9535 (Medium) IMG_9548 (Medium) IMG_9550 (Medium)