Persbericht expositie boerderijen (Medium)ALBLASSERDAM – De plaatselijke werkgroep tentoonstellingen van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft een nieuwe fototentoonstelling samengesteld. De foto’s kunnen worden bekeken in de bibliotheek AanZet aan de Ieplaan 2 in Alblasserdam. De nieuwe fototentoonstelling gaat over ‘Het leven in en om de boerderij’ in de regio West-Alblasserwaard.

Er worden foto’s geëxposeerd van de verdwenen boerderijen in Alblasserdam en de boerderijen die in 1953 getroffen zijn door de Watersnoodramp. Het natuurgeweld betekende voor de boerenbedrijven in de regio een regelrechte ramp. Op de foto’s uit de jaren ’50 en ’60 is te zien dat de boeren in die jaren veel werkzaamheden nog handmatig moesten uitvoeren. Ook het moderne boerenbedrijf komt aan de orde.

De tentoonstelling blijft in de bibliotheek tot eind april 2016.

Persbericht expositie boerderijen (Medium)