Beukelmanschool lelsstraat noodopvang vluchtelingenALBLASSERDAM – De opvang van vluchtelingen in het afgelopen jaar in Alblasserdam, kost de gemeente maximaal 50.000 euro. De opvang van de 39 vluchtelingen in het Damdorp in de periode van 14 oktober 2015 tot 18 december 2015 in de oude Beukelmanschool aan de Lelsstraat kostte in het totaal 335.000 euro. Het COA vergoedt 250.200 euro. Het resterende bedrag wordt betaald middels ‘overige vergoedingen’. Dat meldt de gemeente Alblasserdam naar aanleiding van vragen van RTL Nieuws.

Eindafrekening1
“De bedragen zijn nog wel onder voorbehoud, omdat de eindafrekening nog niet is gemaakt. Dit omdat op dit moment nog verrekeningen met onder andere het COA, de Sociale Dienst Drechtsteden en Veiligheidsregio ZHZ lopen,” aldus gemeentewoordvoerster Monique Boer.

Ambtenaren
De ambtenaren van de gemeente die bij de opvang zijn ingezet, hebben geen extra geld gekost. “In de kosten zijn geen kosten voor ambtelijke inzet van de gemeente Alblasserdam opgenomen. Realisatie van de ambtelijke inzet was namelijk mogelijk door (her-)prioritering in de werkzaamheden en heeft niet geleid tot extra personele kosten,” aldus Boer.

Kosten
De gemaakte kosten bestaan uit inhuur van beveiliging, inhuur van locatiehoofden, bed-,bad,-en broodlasten en investeringslasten voor het gereedmaken van de locatie.

Memo
De gemeenteraadsleden van Alblasserdam zijn middels een memo geïnformeerd. Zodra dit document beschikbaar is, wordt dat bij dit artikel bijgevoegd.

Onrust
De vluchtelingen werden zo’n 65 dagen opgevangen in Alblasserdam. Tijdens deze opvang werden drie vluchtelingen uit de opvang geplaatst, omdat zij onrust veroorzaakten. Het drietal hield zich niet aan afspraken die waren gemaakt, onder meer over afspelen van muziek. De drie vertrokken een week voor de rest en zijn door het COA overgeplaatst. Verder is de opvang in Alblasserdam rustig verlopen.

Update: de memo aan de gemeenteraad is hier te downloaden.

Beukelmanschool lelsstraat noodopvang vluchtelingen