Deelnemers jeugd Soubrughcross 2016 Foto Patrick Schouten van Kempen (Large)ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse atletiekvereniging A.A.A. heeft zaterdag 6 februari 2016 de Souburghcross gehouden. De prijkt al vele jaren op de hardloopagenda en is zowel binnen de regio als ver daarbuiten bekend en wordt betiteld als ‘echte cross’ vanwege de modderige omstandigheden. De cross werd gehouden in het Alblasserbos, alwaar vrijwilligers een parcours hadden uitgezet.

De atletiekvereniging schonk alle jeugdige atleten een medaille voor hun inzet. Voor de wedstrijdatleten was het tevens de vierde en voorlaatste competitiewedstrijd. Van de vijf competitiewedstrijden mag er één gemist worden. Hetgeen betekent dat de einduitslag al in zicht komt.

De A.A.A. atleten hebben weer duidelijk Acte de présence gegeven door in de verschillende categorieën in de prijzen te vallen. Kristel van Middelkoop (pupil C) mocht het spits afbijten en eindigde, ondanks haar verkoudheid de afgelopen week, op een mooie 6e plaats op haar 1000 meter. Bij de jongens C pupillen deden Ephraim Tamba, Pablo Labrijn, Jordi Weijers en Freek Lucas hun uiterste beste om bij de eerste tien te eindigen. Ephraim en Pablo hadden een spannende strijd om de vierde plaats. Dit keer was het Ephraim die in 7.11.8 eerder de finishlijn passeerde. Pablo deed er een paar seconden langer over namelijk 7.15.9. Jordi Weijers liep een constante 1000 meter en wist op zijn nieuwe spikes een prachtige negende plaats te behalen. Ook Freek Lucas had zijn zinnen gezet op deze wedstrijd en eindigde als twaalfde.

Bij de meisjes pupillen B is Maud van Det aan het eind van de rit zeker van een plaats op het erepodium. Ze eindigde haar 1000 meter als tweede in 8.40.02. Davita de Jong eindigde als vijfde in een mooie tijd van 9.33.2. Livia van de Sande had dit keer meer geluk, vorige cross verloor ze haar schoen. Nu wist ze een mooie 6e plaats te veroveren in 9.32.3.

Corne Oskam had er duidelijk zin in. Zijn zus Nora, nog maar net lid van A.A.A., had kort daarvoor haar eerste wedstrijd gelopen en was als eerste geëindigd. Corne liep een mooie race en eindigde als vierde in 7.49.2.

Faith Conijn wist op “eigen” terrein beslag te leggen op een derde plaats. Gyenne Inge van Pelt werd zevende. Donika den Hartog moest helaas, vanwege een knieblessure, haar race vroegtijdig beëindigen. Fienne Groenendijk had speciaal ingeschreven om deze cross mee te lopen en wist ook haar mannetje te staan.

Bij de jongens A zijn de regio atletiekverenigingen zoals Passaat uit Papendrecht, Parthenon en Hercules uit Dordrecht goed vertegenwoordigd. De jongens maken er onderling een heuse strijd van. Tim Leeman, genomineerd voor de Sportverkiezingen van Alblasserdam, wist na een soepel gelopen race de tweede plaats veilig te stellen in 7.14.6. Op de voet gevolgd door zijn clubgenoot Julian Versluis die 7.17.1 nodig had op zijn 1000 meter. Max van Det liep ook een constante race in 8.26.2, wat goed was voor een dertiende plaats.

Tiamo Peeters heeft de afgelopen weken hard getraind en liep een nek aan nek race met haar concurrente van de atletiekvereniging Spirit uit Oud Beijerland. De laatste meters moest zij haar meerdere erkennen en eindigde als tweede op de 1500 meter in 07.25.2.

Dolf Vonk moest van allemaal de meeste meters lopen te weten 2000 meter. Hij wist zich goed staande te houden in een deelnemersveld van 17 jongens. Hij eindigde op een knappe tiende plek in 13.57.1.

Zaterdag 5 maart zal de laatste competitiewedstrijd worden gelopen in Gorinchem. Meer informatie over training en de wedstrijden: www.aaa-atletiek.nl

Deelnemers jeugd Soubrughcross 2016 Foto Patrick Schouten van Kempen (Large)