IMG_9082 (Large)ALBLASSERDAM – Kinderen van de Grote Kerk (wijk1) in Alblasserdam hebben zaterdag 6 februari 2016 een cheque ter waarde van 2784,85 euro overhandigd aan Henk Vis, secretaris van de voedselbank in Alblasserdam. Dit gebeurde in het pand van de voedselbank aan de Nicolaas Beetsstraat. “Dit is echt een fantastisch bedrag. Daar ben ik stil van. Hartstikke bedankt! Hier kunnen we mooi onze energierekening van betalen. We verbruiken in dit pand namelijk meer dan in ons oude pand,” vertelde Martijn Provily, vicevoorzitter van de voedselbank.

Zestig talenten
De kinderen en jongeren van de kerk hebben het bedrag met een talentenveiling bij elkaar gespaard. De veiling werd eind november gehouden in verenigingsgebouw De Damsteen bij de Grote Kerk aan het Cortgene, Er werden ruim zestig talenten, ingediend door jong en oud, geveild door een veilingmeester. Het publiek kon bieden op producten en dienstverlening zoals het uitlaten van een hond, een uur strijken, de tuin winterklaar laten maken, oppassen en de auto laten wassen.

Opbrengst
Het aanbod van een verblijf in een vakantiehuisje in Frankrijk leverde met 300 euro het hoogste bedrag op. De volledige opbrengst komt ten goede aan de Alblasserdamse Voedselbank. De organisatie van de veiling was in handen van de diaconie en de jeugd van de Grote Kerk.

Kerstmarkt
Eerder deze week werd er door de gemeentesecretaris en bestuurssecretaresse van de gemeente Alblasserdam ook al een cheque overhandigd aan de voedselbank. Dat bedrag was middels een ‘kerstmarkt’ bij elkaar gehaald.

Voedselbank
De Voedselbank Alblasserdam is opgericht in 2009 en zorgt er momenteel voor dat zo’n zestig gezinnen die dat nodig hebben, wekelijks een voedselpakket krijgen. De voedselbank wordt gerund door tal van vrijwilligers. Verder kunnen scholieren er een maatschappelijke stage volgen. Desondanks zijn extra helpende handen momenteel meer dan welkom. Daarnaast wordt er naarstig gezocht naar een nieuwe voorzitter voor de Stichting Voedselbank Alblasserdam. Meer informatie over deze vacature is hier te vinden.

IMG_9078 (Large)

IMG_9082 (Large)

IMG_9090 (Large) IMG_9094 (Large)