Anna AlblasserdamALBLASSERDAM – Anna Kon (11) uit Alblasserdam heeft in het programma The Voice Kids Ilse DeLange gekozen als coach. De Alblasserdamse tiener was vrijdag 5 februari 2016 te zien op RTL4. Ze deed mee aan de ‘blind auditions’ van de talentenjacht en zong het nummer ‘Over the Rainbow’. De coaches, Marco Borsato, Ilse de Lange en Ali B, waren erg onder de indruk en draaiden binnen de kortste keren hun stoel om.

Zó volwassen
“Meisje! Je bent tien jaar. Als ik mijn ogen sluit en jij zingt, dan hoor ik echt meer levenservaring dan wij drie bij elkaar. Het was zó volwassen. Het was zó volwassen,” vond Ali B. “Hoe kom je bij dit liedje?,” vroeg de rapper na het optreden van Anna. Anna antwoordde: “Ik hou sowieso al van opera. Dat vind ik heel erg leuk. En ik vond het een heel luchtig en mooi liedje.”

Toptalent
Marco Borsato was ook onder de indruk en zei: “Lieve schat, als een sprookje beweeg je je door het liedje heen. Het was net alsof je in je eentje een hele donkere kamer binnenkomt en een kaarsje aansteekt, die hele studio in één keer verlicht. Je geeft gewoon licht als je zingt. Dit is waar muziek over gaat. Jij bent een toptalent. Uitroepteken.”

Trillende stem
Ilse DeLange was het met haar voorgangers eens en vroeg: “Wat moet ik hier nu nog aan toevoegen? Het is echt heel bijzonder wat jij kan! Wat zou je het liefst willen?” Anna: “Nou, mijn stem trilt soms gewoon bij sommige liedjes…” Ilse stelde Anna gerust en zei: “Maar dat kun je ook wel leren he? Als je oefent dan kun je ook leren dat je het soms wel en soms niet doet. En daar wil ik je heel graag bij helpen hoor.”

Nooit verwacht
Anna, die minstens zo onder de indruk was van de jury, als de jury van haar, zei: “Dit had ik echt nooit verwacht… Ik kies voor Ilse.” Een dolgelukkige Ilse riep hierop: “Je bent echt heel bijzonder. Ik ben zo trots dat je bij mij hoort. Jippie, jippie, jippie!”

The Battle
Nadat Anna op verzoek nogmaals de eerste twee regels van het liedje had gezongen, zat het er voor die dag op. De Alblasserdamse is binnenkort terug te zien bij ‘The Battle’. In de Battle-shows wordt bepaald met welke kandidaten elke coach doorgaat naar de liveshow. Binnen de teams strijden de kandidaten tegen elkaar, waarna twee van de drie worden ‘geëlimineerd’. Uiteindelijk kunnen slechts twee kandidaten per team naar de finale. Of Anna ‘The Battle’ overleeft, blijkt over enkele weken.

Anna Alblasserdam