Fiets ongeval lekkeralnd (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Een 59-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland is dinsdag 2 februari 2016 op de Tiendweg in haar woonplaats in botsing gekomen met een onbekende jongeman. De vrouw fietste rond 19.00 uur over de Tiendweg richting de Dorpslaan. Vanuit tegenovergestelde richting fietsten twee mannen. “Ik wilde afstappen, om mijn licht van mijn elektrische fiets weer aan te zetten. Dat was door een storing uitgegaan,” vertelt de Lekkerlandse. Op dat moment botst de onbekende man in volle vaart tegen de vrouw.

Vertrokken
“Ze hadden allebei geen licht, anders had ik dat moeten zien. Na de klap kwam ik anderhalve meter verderop terecht. Ik voelde dat ik een flinke hoofdwond had en het enige wat ik dacht was: ‘ik moet naar een arts’. Ik lag op de grond, maar werd niet geholpen. Die ene knul pakte zijn telefoon om bij te lichten, want het was er aardedonker. De andere jongen heeft toen zijn wiel recht staan trappen. Ik zag nog dat de jongen linksboven een tand was kwijtgeraakt. Daarna zijn ze zonder iets te zeggen vertrokken,” zo vervolgt de 59-jarige haar verhaal.

Gewond
De fietsster ging vervolgens lopend naar huis. Later in het ziekenhuis bleek de vrouw een hersenschudding te hebben opgelopen. Haar hoofdwond moest gehecht worden en door de val heeft ze nog veel last van haar armen die ze nauwelijks op kan tillen. De fiets staat bij de fietsenmaker en heeft veel schade.

Kleerkast
De Nieuw-Lekkerlandse komt graag in contact met de jongeman die tegen haar aanbotste. “Het was een kleerkast van een gozer van misschien wel twee meter lang. Hij droeg een grijze, wollige muts met een soort vlechtwerkpatroon. Hij had blond haar en droeg een olijfkleurige jas en een camelkleurige broek. Hij zal ongeveer 25 jaar oud zijn geweest. Die andere jongen heb ik niet zo goed kunnen zijn. Ik weet nog wel dat hij een spijkerbroek en een donkere jas droeg. Verder had hij donkerblond / bruin kort haar. Het waren beiden Nederlanders.”

Fiets
De fiets van één van de jongemannen werd later teruggevonden bij de Venuslaan. (zie foto).

Tips
Zowel de jongeman als mensen die (misschien) weten wie de betreffende fietser is, kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844. Ook andere tips die met dit ongeval te maken (kunnen) hebben en tips over de fiets (zie foto), zijn welkom op het nummer 0900-8844.

Fiets ongeval lekkeralnd (Medium)

De fiets, die later bij de Venuslaan werd aangetroffen.

Het ongeval gebeurde ongeveer op deze plek...

Het ongeval gebeurde ongeveer op deze plek…