IMG_9012 (Large)ALBLASSERDAM – De heer Piet Booij uit De Wielen in Alblasserdam wordt zondag 7 februari 2016 honderd jaar oud. Burgemeester Jaap Paans ging vrijdag 5 februari bij de Damdorper langs om hem alvast te feliciteren. Als cadeau overhandigde Paans een pentekening met daarop enkele karakteristieke objecten in Alblasserdam.

Werk
De heer Booij werd in 1916 geboren in Barendrecht. Hij startte zijn werkzame leven bij tuinders in zijn woonplaats. Later werd hij monteur in een wasmachinefabriek. Nog weer later ging hij bij IHC in Kinderdijk aan de slag als reservemachinist – en ijzerwerker. Daar werkte hij tot aan zijn pensioen. Verder was hij jarenlang brandweerman in Kinderdijk en bestuurslid van de Oranjevereniging. Tegenwoordig werkt de Alblasserdammer nog steeds één à twee keer per week. “Ik werk bij zorgboerderij De Vinkenstee in Groot-Ammers. Er is daar allicht wat te doen. Ik haal de boontjes af, schil de peren en snij de appels,” vertelt de bijna-eeuweling.

Vis
En hoe hij zo oud is geworden? “Ik zou het niet weten. Het is me gewoon gegeven. Verder eet ik veel vis, drink ik zo nu en dan een glas rode wijn, mag graag een stukje lopen en hou wel van een lolletje.” Verder is meneer Booij trouw fan van voetbalclub De Zwerver. “Elke zaterdag luistert hij naar Klokradio. Hij weet soms meer van de wedstrijd te vertellen dan degenen die er geweest zijn,” vertellen zijn kinderen.

Kinderen
Meneer Booij trouwde in 1942 met Lammigje van Veen. Het echtpaar kreeg vier kinderen. Inmiddels zijn er ook al vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Het huwelijk met Lammigje duurde ruim 65 jaar. In 2008 overleed mevrouw op 92-jarige leeftijd.

Feest
De verjaardag van Piet Booij wordt zaterdag 6 februari gevierd in De Wielen aan de Rijnstraat in Alblasserdam.

IMG_8986 (Large) IMG_8992 (Large)

IMG_9012 (Large)

IMG_9042 (Large) IMG_9058 (Large)