IMG_0063 (Medium)ALBLASSERDAM – Sheila Kloppert uit Alblasserdam heeft deze week als eerste de ‘meesterbeurs’ van de Drechtsteden ontvangen uit handen van Peter Verheij, lid van het Drechtstedenbestuur en wethouder van Alblasserdam. De meesterbeurs is een kans voor een 50-plusser met een bijstandsuitkering om weer aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Sheila Kloppert werkt als kwartiermaker bij de Verhuisfamilie in Alblasserdam.

Verhuizing
Sheila brengt hier verhuisbedrijven en vrijwilligersorganisaties in kaart, die mogelijk kunnen ondersteunen bij alle zaken die komen kijken bij een verhuizing. De Verhuisfamilie heeft als doel een ‘familie’ te creëren van vrijwilligers en professionals. Om zo een verhuizing mogelijk te maken voor de minder bedeelde medemens zonder sociaal vangnet.

50 meesterbeurzen
De Sociale Dienst Drechtsteden zet de meesterbeurs in om 50-plussers met een bijstandsuitkering naar werk te begeleiden. Voor 2016 zijn er binnen de Drechtsteden 50 meesterbeurzen beschikbaar.

Verlaagde drempel
Verheij: “Voor oudere werkzoekenden is het vaak lastig om werk te vinden. Toch gaat het om mensen die veel werkervaring hebben en daardoor een interessante partij zijn voor werkgevers. Met de meesterbeurs verlaag je de drempel voor werkgevers. Daarnaast bied je deze groep werkzoekenden ook de kans om de ervaring die ze in het verleden hebben opgedaan in een nieuwe omgeving te laten zien en op die manier aan het werk te kunnen. Ik roep daarom onze werkgevers in de Drechtsteden op om hen een plek in hun bedrijf te geven.”

Kans om competenties te tonen
De meesterbeurs is een landelijk instrument dat 50-plussers weer een kans biedt op de arbeidsmarkt. Met de meesterbeurs kunnen zij zes maanden aan de slag bij een werkgever naar keuze. Het geeft hen de kans om hun kwaliteiten en vaardigheden te laten zien, en om nieuwe werkervaring op te doen. De deelnemer behoudt gedurende het traject de uitkering en ontvangt daarbovenop na afloop een eenmalige vergoeding van maximaal € 900,- van de werkgever. De meesterbeurs biedt de 50-plusser een nieuwe start op de arbeidsmarkt, waardoor zij opnieuw meester worden van hun loopbaan. Een bedrijf aanmelden als leerbedrijf voor een meesterbeurs kan via www.meesterbeurs.nu/drechtsteden.

 De Verhuisfamilie
Tom Stuij van Mondial Movers “De Verhuisfamilie maakt gebruik van de kennis, kunde en levenservaring van Sheila om verder uit te groeien en meer mensen te kunnen helpen. Sheila is door de Meesterbeurs in staat om zich verder te ontwikkelen tot een all-round medewerkster, passend binnen de huidige standaard van werken.” Stichting de Verhuisfamilie is een initiatief van Mondial Movers.

IMG_0063 (Medium)