Foto: Roy BeuskerKINDERDIJK – De BankGiro Loterij schenkt dit jaar ruim 6,2 miljoen euro aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed in Zuid-Holland. Een half miljoen euro gaat naar het Werelderfgoed Kinderdijk. Dit maakte de BankGiro Loterij deze week bekend tijdens het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala in het Tropenmuseum in Amsterdam.

Kinderdijk
“Kinderdijk is het historische icoon van het Hollandse polderlandschap dat jaarlijks 400.000 bezoekers trekt. Momenteel ontbreekt echter een centrale plek waar de historie en het verhaal van 700 jaar watermanagement wordt verteld. Het nieuwe bezoekerscentrum moet hier verandering in brengen. De bijdrage van 500.000 euro van de BankGiro Loterij is specifiek bestemd voor het panoramadak met een plattegrond van het molenlandschap en de hierbij behorende verhalen. Met deze bijdrage van de loterij is de financiering rond en kan Kinderdijk starten met de realisatie van het bezoekerscentrum,” aldus de loterij in een persbericht.

Goed Geld Gala 2016
Het Goed Geld Gala is ieder jaar weer een belangrijk moment voor culturele organisaties in Nederland. Tijdens deze bijeenkomst maakt de BankGiro Loterij bekend hoeveel geld zij dankzij haar deelnemers kan schenken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Dit jaar schenkt zij een recordbedrag van ruim 62,8 miljoen euro aan 69 culturele organisaties. Van ieder verkocht lot is de helft voor hen bestemd.

Foto: Roy Beukers

Foto: Roy Beusker

Op de foto neemt directeur Cees van der Vlist de cheque in ontvangst van een medewerker van de Bankgiro Loterij. Links van Cees staat Rosanne Hilverda, relatiemedewerker van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk.