Cheque Voedselbank AlblasserdamALBLASSERDAM – Gemeentesecretaris Rianne van den Berg en bestuurssecretaresse Caroline van Aart van de gemeente Alblasserdam hebben woensdagavond 3 februari 2016 een cheque uitgereikt aan de vrijwilligers van Voedselbank Alblasserdam. Dit gebeurde in het pand van de voedselbank aan de Nicolaas Beetsstraat. Eind vorig jaar werd een bedrag van 118,50 euro opgehaald door de medewerkers van de gemeente Alblasserdam tijdens de kerstmarkt.

“Bij de gemeente zijn we vorig jaar begonnen met een ‘kerstmarkt’ in plaats van een kerstpakket. Medewerkers konden met soort monopoliegeld zelf producten kopen. Afgelopen jaar was het mogelijk om muntjes te doneren. Dat geld èn de producten die over waren zijn voor de voedselbank,” legde Caroline woensdagavond tijdens de overhandiging van de cheque uit.

Zestig gezinnen
De Voedselbank was verrast en erg blij met de cheque en gaf aan op deze manier nog meer mensen te kunnen helpen. De Voedselbank Alblasserdam is opgericht in 2009 en zorgt er voor dat zo’n zestig gezinnen die dat nodig hebben, wekelijks een voedselpakket krijgen.

Respect
“Ik ben zwaar onder de indruk van wat hier allemaal gebeurt. Het is jammer dat een voedselbank nodig is, maar het is ontzettend mooi dat jullie kunnen helpen. Ik heb heel veel respect voor jullie inzet. Onze cheque is een klein gebaar, maar alle beetjes helpen,” zei gemeentesecretaris Van den Berg.

Vacature
De voedselbank wordt gerund door tal van vrijwilligers. Verder kunnen scholieren er een maatschappelijke stage volgen. Desondanks zijn extra helpende handen momenteel meer dan welkom. Daarnaast wordt er naarstig gezocht naar een nieuwe voorzitter voor de Stichting Voedselbank Alblasserdam. Meer informatie over deze vacature is hier te vinden.

Producten
Behalve helpende mensen, zijn ook langhoudbare producten welkom. Iedere woensdag kunnen mensen langhoudbare producten zoals wasmiddel tussen 15.00 en 17.00 uur langs brengen bij de voedselbank aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam. De producten moeten wel in een ongeopende verpakking zitten.

Cheque Voedselbank Alblasserdam

Deel dit bericht via...