IMG_8447 (Medium)ALBLASSERDAM – Mevrouw Jitske Jager – Bijma uit Alblasserdam is maandag 1 februari 2016 honderd jaar oud geworden. Burgemeester Jaap Paans ging bij de eeuweling op bezoek om haar, mede namens de gemeente, te feliciteren met haar verjaardag. Als cadeau overhandigde de burgervader een (foto) boek over de Drechtsteden.

Friesland
Mevrouw Jager groeide op in Friesland. Toen haar man, die enkele jaren geleden is overleden, in 1956 een baan kon krijgen bij scheepswerf Verolme in Alblasserdam, verhuisde het echtpaar naar het Damdorp. “We gingen in de Kerkhoflaan wonen. Tegenwoordig heet dit de Esdoornlaan. Later zijn we verhuisd naar de Maasstraat. Van de Maasstraat gingen we naar de Scheldehof aan de Rijnstraat. Daarna hebben we nog een tijdje in de Elzenhof aan de Nicolaas Beetsstraat gewoond en zes jaar geleden verhuisden we naar de Alblashof,” aldus mevrouw Jager.

Één pilletje
Mevrouw Jager is nog goed bij en slikt geen medicijnen. “Ja, alleen één pilletje voor de bloeddruk. Verder niks,” lacht de Alblasserdamse. Wel heeft ze wat last van haar been. Ze at altijd gezond: “Op doktersadvies aten we twee keer uien per week en weinig vlees. Verder aten we regelmatig vis.”

Kinderen
De honderdjarige heeft twee dochters en één zoon. Verder kreeg ze zes kleinkinderen, waarvan er één is overleden. Inmiddels zijn er ook al vijf achterkleinkinderen in de familie.

Feest
De honderdste verjaardag wordt zaterdag in het bijzijn van de familie gevierd.

IMG_8447 (Medium)

IMG_8420 (Medium) IMG_8433 (Medium)