Voorleesontbijt Oud-AlblasALBLASSERDAM – Op de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen hebben zeven mannelijke leden van Businessclub De Loopplank, evenals wethouder Peter Verheij, voorgelezen tijdens het voorleesontbijt van Kindcentrum De Loopplank in Alblasserdam. Ook bij Peuterspeelzaal Peutervreugd in Oud-Alblas vond een voorleesontbijt plaats. De Nationale Voorleesdagen worden van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari 2016 gehouden.

Positief
“Voorlezen is niet alleen leuk om te doen, maar bovenal belangrijk voor de ontwikkeling en de schoolprestaties van kinderen,” vertelt Anita Toes van de Stichting Vrienden van De Loopplank. Toes vervolgt: “Ze bouwen hierdoor een grotere woordenschat op en ze zijn beter in het verwoorden van emoties. Waarom alleen de heren van de Club? Omdat mannen hun eigen stijl van voorlezen hebben en een voorlezende vader/man vooral op jongens een belangrijke positieve invloed uitoefent. Bovendien is het in deze tijd van voornamelijk juffen voor de klas voor de leerlingen ook leuk om eens door een man te worden voorgelezen.”

Uitstekend
Op De Loopplank werd gestart met een ontbijt. Vervolgens vertrokken de voorlezers ieder naar de eigen groep. Toes concludeert: “De heren Arne Verwoert [Verwoert Online Advertising], Nico Treure [Ford Wensveen], Han Tettero [Smart Cleaning Center], John Barkmeijer [Besems Hypotheken en Verzekeringen], Karel Thieme [Chocolaterie & Salon de Thé Arthur Tuytel], Gerben Verwoert [Geveco] en Bert Gorter [TBG Advies] hebben het uitstekend volbracht; de kinderen hingen aan hun lippen. De reacties van de businessclubleden, leerkrachten maar ook van de kinderen waren ronduit enthousiast te noemen. Het lijkt erop dat dit volgend jaar herhaald gaat worden.”

Peutervreugd
Naar aanleiding van De Nationale Voorleesdagen organiseerde ook Peuterspeelzaal Peutervreugd Oud-Alblas voor alle peuters een voorleesontbijt. Met elkaar hebben de peuters ontbeten en mochten ze een ochtend lang hun pyjama aanhouden. Het boek dat dit jaar centraal stond was: ‘We hebben er een geitje bij. Op de kinderboerderij is er een geitje geboren…’ “Hoe toepasselijk was het dat Mirjam Stokvis, van beroep kraamverzorgster, kwam voorlezen. Ze vertelde leuke dingen over haar werk. Het was een geweldig leuke ochtend,” aldus peuterspeelzaalleidster Simone.

Het voorleesontbijt bij peuterspeelzaal Peutervreugd in Oud-Alblas.

Het voorleesontbijt bij peuterspeelzaal Peutervreugd in Oud-Alblas.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC