IMG_8393 (Medium)ALBLASSERDAM – In het oude, leegstaande pand van autobedrijf Bochanen aan de Plantageweg in Alblasserdam is zaterdagavond 30 januari 2016 brand gesticht. Passanten met ‘hoge nood’ liepen rond 21.00 uur toevallig bij het leegstaande pand en hoorden binnen gestommel. Later zagen zij dat er brand was gesticht en dat een paar jongeren er rennend vandoor gingen.

De mannen haalden het brandende papier en afval naar buiten en belden de brandweer voor een nacontrole. Intussen bleek het vuur binnen opnieuw te zijn opgelaaid. Met een straal ‘hoge druk’ werd de brand door de brandweerlieden geblust.

Het pand van Bochanen staat al zo’n zeven jaar leeg. In januari 2009 ging een groot deel van de garage in vlammen op, nadat kinderen vuurwerk naar binnen hadden gegooid. Het garagebedrijf verhuisde daarop naar de Ampèrestraat. Het is de bedoeling dat over niet al te lange tijd op het ‘Bochanenterrein’ een supermarkt en huizen worden gebouwd.

IMG_8371 (Medium) IMG_8374 (Medium) IMG_8383 (Medium) IMG_8384 (Medium) IMG_8391 (Medium) IMG_8392 (Medium) IMG_8393 (Medium) IMG_8402 (Medium)