Zingende Vlaardingse burgemeester Bert Blase nu het theater in! (Medium)ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase, die tot voor kort burgemeester was van Alblasserdam, gaat een avondvullende theatervoorstelling geven in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Blase, inmiddels burgemeester van Vlaardingen, brengt samen met muzikant Hans Trompert een muzikale totaalvoorstelling rond de Nederlandstalige luisterliedjes van hun recent verschenen debuutalbum Als de draak de kop opsteekt. De chansons zijn ingebed in één groots verhaal, vol beleving en fantasie, waarin Blase een intuïtief en intiem gezicht toont.

Afgelopen najaar zag het album van Blase en Trompert Als de draak de kop opsteekt het licht. Het album viel op vanwege de kwaliteit en de originaliteit en trok de aandacht van onder meer het televisieprogramma Hart van Nederland, radioprogramma Evers staat op en dagblad De Telegraaf. Er werden zelfs eervolle vergelijkingen gemaakt met Raymond van het Groenewoud, Ramses Shaffy en Frank Boeijen. ‘Een verrassende combinatie van melancholische arrangementen, poëtische teksten en warme, ingetogen zang met een rauw randje.’

Hoog tijd dus voor een muzikale en avondvullende theatervoorstelling, waarmee het duo voortbouwt op hun opmerkelijke debuutalbum. Poëtische teksten, muziek en verbeelding zijn samengebracht in een meeslepend verhaal, precies volgens de veelzeggende titel van één van de liedjes: Niets ga ik uit de weg. Onbevangen wordt de dualiteit van het leven verkend, beleefd en – uiteindelijk – omhelsd. Of, in de betoverende woorden van het openingsnummer: ‘Wie spreekt zonder woorden, wij schrijft zonder zinnen, bereikt zichzelf, bereikt de ander, in ieder tijdloos ogenblik.’

De voorstelling is op zaterdag 26 maart 2016. De aanvang is om 20.30 uur en de entree is 12.50 euro. Kaarten kunnen worden besteld via www.stadsgehoorzaal.nl, daar is ook het volledige en actuele programma van de Stadsgehoorzaal is te vinden.

Zingende Vlaardingse burgemeester Bert Blase nu het theater in! (Medium)