Brandweer Alblasserdam voertuigenALBLASSERDAM – Op het terrein van staalbedrijf Nedstaal aan de Rapenburg in Alblasserdam worden in februari 2016 drie grote calamiteitenoefeningen gehouden. Aan de oefening doen behalve ‘first responders’ van Nedstaal, de gemeentelijke brandweer van Alblasserdam en de ambulancedienst mee. Ook de burgemeester zal bij de eerste oefening aanwezig zijn. Het scenario wordt zo realistisch mogelijk opgezet en uitgevoerd, onder meer door de inzet van Lotusslachtoffers, brandweer, ambulance en AED.

First Responders
Tot voor kort had staalbedrijf Nedstaal een eigen brandweer. Enkele maanden geleden is besloten om die bedrijfsbrandweer, sinds 1947 actief was, op te heffen en meer in te gaan zetten op preventie. “We hebben de focus verlegd. In het afgelopen jaar heeft de eigen bedrijfsnoodorganisatie verder vorm gekregen. Zo wordt bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan de preventie van calamiteiten. Ook zijn meer dan 25 eigen medewerkers opgeleid tot first responder (dit zijn medewerkers die zijn opgeleid om bij een ongeval of calamiteit als eerste ter plaatse de noodzakelijke hulp te verlenen, alvorens de hulpdiensten aanwezig zijn),” vertelt een woordvoerder van Nedstaal.

Oefeningen
De zegsman vervolgt: “Om de first responders zo goed en realistisch mogelijk te trainen voor deze belangrijke, in sommige gevallen zelfs levensreddende taak, organiseert Nedstaal in nauwe samenwerking met de brandweer van Alblasserdam en een ambulance een drietal calamiteitenoefeningen. De oefeningen worden gehouden op de avonden van 1, 8 en 15 februari 2016 op het bedrijventerrein van Nedstaal aan de Rapenburg in Alblasserdam.”

Grote oefening
De oefeningen zijn onderdeel van een groter plan. In de toekomst zal Nedstaal nog meer oefeningen organiseren, met en zonder de brandweer. Eind 2016 staat ook nog een grote oefening in de planning, samen met de brandweer.

Brandweer Alblasserdam voertuigen

Deel dit bericht via...